Har du altid drømt om selv at kunne navigere rundt blandt stjernerne på himlen? Det kræver kun nogle få fif til at komme godt i gang med stjernekiggeri. Kom til teleskop-torsdag, så sætter Brorfelde dig ind i det!

Bliv din egen himmelvejviser

Har du altid drømt om selv at kunne navigere rundt blandt stjernerne på himlen? Det kræver kun nogle få fif til at komme godt i gang med stjernekiggeri. Observatoriet og de astronomiske foreninger (BAV og KAF) giver både fif til at observere og til at komme i gang med det rigtige udstyr.

Aftenen slutter på toppen af observatoriebakken blandt kuplerne. Man skal selvfølgelig opleve den store Discovery Dome, som huser Danmarks største teleskop. Bemærk, aftenen ikke er med garanteret stjernekig. Det er primært en guide til at komme i gang med stjerneobservation.

Den sidste torsdag hver måned

Teleskop-torsdag foregår fra kl. 19.00 til 22.00 den sidste torsdag i hver måned. Man mødes ved Hovedbygningen (gå fra p-pladsen op ad asfaltstien til næste store bygning), Observator Gyldenkernes Vej 5, 4340 Tølløse.

Observatoriet tager alle nødvendige forholdsregler i forhold til Corona. Selve programmet ændrer ikke indhold, men det kan være nødvendigt at dele jer op i mindre grupper.

Program

19.00 Velkommen til Observatoriet
19.15 Oplæg: Hvordan forbereder man sig på en nat under stjernerne?
19.45 Kaffe- og tepause. Kiosken er åben.
20.15 Oplæg: Hvilket teleskop skal man vælge som nybegynder?
20.45 Man følges op på toppen af observatoriebakken og tager et kig på Danmarks største teleskop
22.00 Tak for i aften

Foto: ABW