Ørskov Begravelsesforretning 
Roskildevej 10
4300 Holbæk
Døgntelefon 59451014

Følg Ørskov Begravelsesforretning på Facebook

Bedemænd i fire generationer
Ørskov Begravelsesforretning har over 100 års erfaring som lokal bedemand. I dag står Michael Ørskov i spidsen for virksomheden, men det var hans oldefar, snedkermester Jens Christian Hansen, der i 1905 åbnede begravelsesforretningen i Vig. Dengang var det naturligt, at den der byggede kisten også fungerede som bedemand.

Michael overtog i 2006 sammen med sin hustru Heidi Ørskov virksomheden, der kort efter blev udvidet med forretningen i Holbæk. Med lokale kontorer i Vig, Nykøbing, Svinninge og Holbæk dækker Ørskov Begravelsesforretning i dag hele Odsherred og Holbæk-området.

I en svær tid hjælper de med alt det praktiske, så de nærmeste kan få ro til det sidste farvel. Her er I sikret kompetent og empatisk vejledning i forbindelse med jeres ønsker til en mindeværdig afsked, uanset om I ønsker en traditionel højtidelighed i kirken eller en alternativ ceremoni.

Ønsker om en personlig afsked
Der er sket meget siden 1905, og bedemænd oplever i dag, at mange har flere personlige ønsker til begravelsen, f.eks. en specialdesignet kiste. Den klassiske hvide trækiste er stadig i høj kurs, men Ørskov Begravelsesforretning arrangerer også begravelser i farverige kister, ligesom kister, urner og blomsterdekorationer med personlige hilsner og tegninger, der afspejler hvad afdøde har beskæftiget sig med, er blevet meget mere udbredt.  

Michael og Heidi Ørskov hilser udviklingen velkommen. De ved hvor svært det er at være i sorg, så alle lindrende tiltag bør imødekommes. Og i dag forholder det sig heldigvis sådan, at det er muligt at få trykt næsten alt på sin kiste, det kan være f.eks. et digt, en talemåde, fotografier eller et kunstværk.

Bæredygtige begravelser
En anden markant tendens er kister af pap. Det er noget af et spring fra de smukt snedkererede kister i 1905, men det skyldes tidens fokus på bæredygtighed. En papkiste er lavet af træfiberplader, som bruger langt mindre træ end en almindelig trækiste. Den er ydermere sammenføjet med lim, så der ikke bruges søm og skruer. Og det er en løsning der efterspørges af stadig flere.

Det er vigtigt for Michael og Heidi at bidrage til den bæredygtige omstilling. Derfor har de udviklet en bæredygtighedsstrategi, der skal minimere ressourceforbruget, så meget som det nu er muligt, uanset om man ønsker en kiste som i de gode gamle dage, en personligt udsmykket kiste eller en papkiste.  

Ørskov Begravelsesforretning planter træer
Forretningens fokus på bæredygtighed udmønter sig også Allehelgens dag, hvor de har arrangeret en mindeceremoni med plantning af skovfyr på et jordstykke ved Vallestrup mellem Holbæk og Vipperød. Alle familier, som Ørskov Begravelsesforretning havde hjulpet i løbet af året var inviteret til at plante et træ for en, de har elsket og mistet.

Det er vigtigt at tale om sorgen, også med andre der har mistet, og det kan et arrangement som dette hjælpe i gang. Og samtidig gør man noget godt for naturen.

Foredrag for foreninger og institutioner
Det er også vigtigt at forberede sig godt på døden, både for sin egen skyld og for at lette en vanskelig tid for de pårørende. Derfor tilbyder Ørskov Begravelsesforretning foredrag for større og mindre forsamlinger, der ønsker at vide mere om det at arbejde som bedemand, sorgbearbejdelse, begravelseskultur, “Min Sidste Vilje” m.m..

De holder vederlagsfrit foredrag og kurser for skoler, konfirmander, pensionistklubber og erhvervsklubber. Og på fordybelsesdage kommer medarbejdere far Holbæk Kommune med rundt og ser hvordan bedemændenes hverdag er, og hvad de kan hjælpe hinanden med, så alle er bedre rustet til at hjælpe familierne i sorgens stund.

En professionel bedemand
Ørskov Begravelsesforretning  er medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd, der  har indgået en aftale om ISO 9001-certificering med DS Certificering. Målet med certificeringen er at skabe de bedste rammer for familierne, så disse kan føle sig trygge. Familierne skal kunne mærke, at de har henvendt sig til en professionel bedemand, som har styr på både små og store detaljer.

At Ørskov Begravelsesforretning lever op til kravene fremgår bl.a. af de mange flotte anmeldelser, virksomheden får på sociale medier.  En af dem lyder sådan her:

”Vi mistede vores mor 25/2. Fra første færd oplevede vi sød og venlig betjening. Firmaet har miljøvenlige kister, hvilket også var udslagsgivende for vores valg af bedemandsforretning. Personalet var søde og hjælpsomme fra start til slut, og vi fik udført bisættelsen helt i vores og vores døtres ånd. Vi anbefaler Ørskov Begravelsesforretning på det varmeste – Så er du i trygge hænder.”

premiumpartner