Velfærdsuddannelserne ligger igen højt på de kommende studerendes ønskeliste. Særligt har sygeplejerskeuddannelsen tiltrukket langt flere ansøgere end sidste år, og det hænger måske sammen med Corona-krisen, lyder det fra rektor Camilla Wang, Absalon.

Professionshøjskolen Absalon har modtaget hele 3.300 ansøgere på 1. prioritet, som er en stigning på 3 procent i forhold til 2019, hvor 3.201 søgte ind. Se tallene for Holbæk her:

Hent de endelige ansøgertal 2020-2021 Kvote 1+Kvote 2 

Det er særligt velfærdsuddannelserne, som har tiltrukket et større antal studerende til studiestart efter sommerferien. Både pædagog- og socialrådgiveruddannelsen har oplevet en stigning, hvor læreruddannelsen holder sig status quo i forhold til sidste år. Højdespringeren er dog uden tvivl sygeplejerskeuddannelsen:

”Sidste år oplevede vi en nedgang på pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelsen, så det er virkelig glædeligt, at de hitter i år, for der er i den grad brug for de studerende, når de er færdiguddannede. Sygeplejerskeuddannelsen har fået hele 16 procent flere ansøgere end sidste år. Det kan der være mange grunde til, men måske spiller Corona-krisen ind med den synlighed, den har givet netop sygeplejersker,” siger Camilla Wang, rektor for Absalon.

Fremgang på stort set alle uddannelser
Det er kun enkelte af Absalons uddannelser, som oplever et fald. Fysioterapeut har fået færre ansøgere end sidste år, men stadig flere end der er plads til. Leisure management og administrationsbachelor har ligeledes fået lidt færre ansøgere end sidste år:

”Det samlede billede er jeg rigtig glad for. Også selvom vi ikke ser den helt store stigning i ansøgertallet, som var spået fra flere sider på grund af Coronakrisen. Men for Region Sjælland er det virkelig positivt, at ingeniøruddannelserne fortsat vækster, og at vi har fået vendt sidste års nedgang på vores velfærdsuddannelser, for der er fortsat stor mangel på pædagoger, sygeplejersker, lærere og socialrådgiver”, siger Camilla Wang.

Den 28. juli får alle, der har søgt ind på en videregående uddannelse i Danmark svar på, om de er optaget. Herefter er det muligt at søge optagelse på uddannelser med ledige plads, som blandt andet vil fremgå af Absalons hjemmeside.