Sæt et stort kryds i kalenderen og kom med til årets motionsfest, når vi blænder op for TV2 ØST Løbet 2023 søndag den 7. maj i Holbæk. Tag dine venner, familie, kolleger og idrætsfællesskaber med under armen, og mød op til en dag fuld af gode oplevelser. Tilmeldingen er nu åben.

Hvert år den første søndag i maj vælger flere tusinde gå- og løbeglade motionister at snøre skoene og finde vej til årets brag af en motionsfest, når TV2 ØST Løbet atter skydes i gang. Siden det populære løb blev afholdt første gang i 2008 har deltagerantallet været støt stigende. Det samme gælder interessen for rollen som værtsby, hvor kommuner i TV2 ØST’s sendeområde kan byde ind. I 2023 er det Holbæk, der endnu engang byder velkommen og danner en festlig ramme omkring det at være aktive sammen.

”Vi glæder os meget til at byde TV2 ØST Løbet velkommen tilbage til Holbæk. Årene med Corona har vist os, hvor vigtigt det er at afholde arrangementer som disse, hvor vi sætter bevægelsesglæden og fællesskabet i fokus. Det er med til at løfte hele byen og skabe en helt fantastisk stemning,” fortæller Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Ude på de forskellige ruter møder deltagerne meget af det bedste, Holbæk har at byde på. I samarbejde med Holbæk Løbe- og Motionsklub (Holbæk LMK) er der sammensat en række ruter, der leder deltagerne gennem bymidtens hyggelige gader og skønne naturområder, langs fjorden og forbi flere af byens smukke vartegn. Et løb fuld af oplevelser undervejs.

Filmtorvet ved Kulturbiografen danner centrum for hele arrangementet. På Kulturbiografens storskærm kan tilskuere følge med i løbet og være med til at sikre de mange deltagere en fantastisk stemning, når de krydser målstregen og får årets flotte løbsmedalje om halsen.

”Holbæk er en perfekt ramme for et motionsløb. Man kommer forbi både vand og skov, havnemiljø og centrum inden for få kilometer. Ikke mindst bliver det flot med startområdet på Filmtorvet lige ud til Holbæk Fjord,” fortæller Anette Kokholm, direktør på TV2 ØST.

Gå- og løberuter med forskellige distancer
TV2 ØST Løbet er et motionsløb for alle – både store og små, trænede og nybegyndere. Og vil eller kan man ikke løbe, så er der også mulighed for at gå ruterne. Du kan vælge mellem løbedistancerne 2 km, 5 km, 10 km og halvmaraton på 21 km. Hvis du vil gå ruterne, er det muligt på 2 km, 5 km og 10 km.

Uanset alder, køn og kondital gør vi vores ypperste for at give alle motionister en god oplevelse. Vi garanterer højt humør, god stemning og forhåbentlig – ligesom de andre år – dejligt vejr. Dagen er en festdag, ikke bare for de deltagende, men også for de mange tilskuere, der er mødt op for at heppe på deres venner, klassekammerater, familie, kollegaer og idrætsfællesskaber.

”Vi ønsker, at TV2 ØST Løbet ikke bare skal være en mulighed til at komme ud og røre sig, men også en anledning til at være sammen og have en sjov og hyggelig dag,” forklarer Anette Kokholm, direktør på TV2 ØST og fortsætter: ”Og Holbæk har tidligere forstået at skabe de helt perfekte rammer for en rigtig motionsfest, så vi glæder os meget til at løbet vender tilbage til Holbæk”.

Sikr dig et startnummer allerede i dag
Tilmeldingen er nu åben på https://www.sportstiming.dk/event/11825, hvor du også finder priser og praktisk information. Med i billetprisen følger blandt andet en TV2 ØST Løbet 2023 t-shirt samt årets flotte medalje. Der er i 2023 et deltagermaksimum på 3.000, så vent ikke for længe med at sikre dig et startnummer.

Om TV2 ØST Løbet
TV2 ØST Løbet er et samarbejde mellem TV2 ØST, DGI Midt- og Vestsjælland, kommuner og lokale løbeklubber. Løbet skifter værtsby med jævne mellemrum og har over årene været forbi Nykøbing Falster, Næstved, Kalundborg, Holbæk, Vordingborg og Ringsted. Dette år arrangeres løbet i Holbæk i samarbejde med Holbæk Kommune og Holbæk Løbe- og Motionsklub (Holbæk LMK).

Kontaktinformation
Praktiske spørgsmål om TV2 ØST Løbet, kontakt idrætskonsulent, Christina Otto Jensen, coj@dgi.dk
Øvrige henvendelser, kontakt DGI projektleder, Lasse Russotti på lasse.russotti@dgi.dk

Kreditering: Arkivfoto, Jan K. Madsen, DGI