Fra 1. februar 2022 ophæves restriktionerne i det danske samfund. Det gælder også den kollektive transport. Movia meddeler, at de fortsætter den ekstra grundige daglige rengøring og opfordrer alle til fortsat at vise hensyn. Alle skilte der opfordrer til at bære mundbind og visir vil hurtigst muligt blive taget ned.

Ved midterdøren i bussen vil man stadig vil kunne følge med i, hvornår bussen senest er rengjort. Og så skal det fremover være op til både kunder, chauffører og billetkontrollører, om de vil fortsætte med at bruge mundbind eller visir.

Det er frivilligt, om man vil bære mundbind eller visir, uanset om man er kunde eller ansat i bus, lokaltog eller flextrafikken.

Movia opfordrer til at holde fast i de gode vaner at holde afstand, så dem der skal ud af bussen eller lokaltoget kan komme ud, inden andre skal ind, at holde afstand til hinanden, hvor det er muligt, samt at hoste eller nyse i ærmet.

I dag skiltes der i busser, lokaltoge og flextrafikken med information på dansk og engelsk om, at kunder skal bruge mundbind eller visir. Disse krav ophæver myndighederne fra tirsdag 1. februar 2022, og Movia vil hurtigst muligt efter 31. januar tage skiltene ned, så kunderne vejledes korrekt.

 

Foto: ABW