Det er blevet et hit at skifte asfalt og løbesko ud med kuperet terræn og trailsko. Lørdag d. 7. marts kan alle løbeglade folk prøve kræfter med crossløb, når Bevæg dig for livet – Løb sammen med Holbæk Løbe –og Motionsklub og Atletikklubben Fremad Holbæk inviterer til løb i terrænet ved Holbæk Sportsby.

Motionsløbet i Holbæk er det sidste af fem løb i en samlet cup, der de seneste år har tiltrukket stadig flere løbere. Godt 900 løbere har deltaget i de første fire løb og kæmpet på bakker, i mudder og på stier i det midt- og vestsjællandske.

Løbene bliver afviklet fem forskellige steder i Midt- og Vestsjælland i løbet af vinteren. Selvom kalenderen snart skriver forår, er det slet ikke tosset til at vinke farvel til asfalten og komme ud i terrænet. Løbene er for mange en fin motivationsfaktor til at holde vintertræningen ved lige.

Flotte, let kuperede og varierede ruter
Fremad Holbæk og Holbæk Løbe –og Motionsklub har i samarbejde tilrettelagt ruterne i området ved Holbæk Sportsby. Der løbes på trampestier, grusstier, skråninger, MTB-spor og skovstier i Knudskoven. Omgivelser og underlag vil være meget varieret. Nogle helt unikke ruter med både varierede omgivelser og underlag. Start og mål sker fra atletikstadion.

”Vi glæder os til at vise vores område og ruter frem. Ruterne kombinerer det åbne terræn med Knudskoven, og vi har forsøgt at få så mange højdemeter med som muligt. Det skal man ikke tage fejl af, for ruten er hård og kan tage pusten fra en hver. Der er utrolig vådt alle steder, og ingen kommer tørskoet igennem. Vi kan vist godt stille med muddergaranti, siger Martin Klausen fra Fremad Holbæk.

”Det er fedt, at vi to lokale klubber kan arbejde sammen og endelig vise Sportsbyen frem. Fra begge klubber har vi været ude mange gange, inden ruterne sad i skabet. Det er jo altid spændende, hvordan de bliver taget i mod på dagen. Vi sørger selvfølgelig for, at ruterne er tydeligt markeret med flag og skilte, så alle kan være med, siger Rasmus Nederby Michelsen, formand i Holbæk Løbe –og Motionsklub.

Distancer for de fleste
Crossløb byder på tre distancer – 3, 6 og 9 km for at sikre, at alle uanset løbekunnen har mulighed for at være med. Som en ekstra service kan man at låne sig til et par trailsko fra Dynafit, hvis man ikke selv har et par.

“Vi rummer alt fra meget hurtige løbere til motionister, der mest løber for oplevelsen. Vi gør vores ypperste for at give alle løbere uanset niveau optimale betingelser. Vi starter 6 og 9 km i heats med de hurtigste løbere forrest. Det giver spredning allerede fra starten, og får de hurtige væk, inden de mindre hurtige kommer”, siger Christina Otto Jensen, løbekonsulent i DGI og fortsætter:

“Det kræver ikke særligt udstyr at være med i crossløbene, men de fleste løbere er glade for trailsko, der kan gøre det nemmere at komme gennem fedtet og glat terræn på denne årstid. Om vinteren ved vi aldrig helt, hvordan underlaget arter sig, så vi opfordrer til, at man låner sko, hvis man ikke har sine egne trailsko med”.

Stigende popularitet
Crossløbene har efterhånden mange år på bagen, men interessen for at løbe i grus, mudder og på bakker er stor.

“Vi oplever en stigende interesse for den her type løb, hvor det ikke kun handler om distancen men også om oplevelsen på turen. I vores crossløb er underlaget skiftende, og det udfordrer både puls og teknik. Det er en oplagt måde at prøve kræfter med nye ruter, hvor man ellers ikke ville komme ud at løbe i det midt- og vestsjællandske, og så er der bare en rigtig god stemning og hyggelig atmosfære”, siger Christina Otto Jensen.

Tid og sted
Du kan stadig tilmelde dig løbet, ligesom det også er muligt at tilmelde sig på dagen, såfremt onlinetilmeldingen ikke er udsolgt. Tjek www.dgi.dk/sjaelland/crossloeb
Kl. 12.00: ca. 3 km (tidsgrænse 35 min.)
Kl. 12.45: ca. 6 km og ca. 9 km
Kl. 14.15: Medaljeoverrækkelse, når vi kårer sæsonens vindere

Foto: DGI