Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/10/20 til 2021/11/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tricktyveri – Industrivej, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.34 anmeldte en 85-årig mand fra Tølløse, at han havde fået stjålet sin pung med bl.a. kontanter uden for et supermarked. Under indkøb inde i supermarkedet havde han bemærket en fremmed mand, som udenfor havde henvendt sig til ham for spørge om vej kl. ca. 15.00.

Samtidig havde manden fremvist et kort, men den 85-årig forstod ikke, hvad manden sagde. Da den 85-årige var kommet hjem efter indkøbet, opdagede han, at han pung var blevet stjålet. Han havde nu mistanke til manden, der spurgte om vej.

Denne mand blev beskrevet som: mand, østeuropæisk af udseende, 30-40 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, kort hår, iført sort jakke, grå bukser og medbragte et kort samt en drikkeflaske.

Politiet har nu optaget rapport om tyveri og vil bl.a. ud fra eventuel overvågning i supermarkedet forsøge at få identificeret den mistænkte.

Lov om euforiserende stoffer – Gl. Skovvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.02 undrede en patrulje sig over, at tre mænd sad i en bil på en parkeringsplads, så politiet valgt at kontrollere dem alle. Kun en 22-årig mand fra Holbæk vil senere høre nærmere fra politiet, som fandt ham i besiddelse af ca. 0,5 gram hash. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt beslaglæggelse af hashen med henblik på senere destruktion, når sagen er strafferetligt afgjort. De to øvrige i bilen blev ikke sigtet for noget.

Tricktyveri – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.03 anmeldte en pårørende til en 85-årig lokal kvinde, at hun havde været udsat for tricktyveri på gaden. Kvinden blev fredag omkring kl. 12.30 stoppet af en mand på Holbækvej ikke langt fra Rævebæk. Manden spurgte om vej til et sygehus, og den 85-årige forklarede, at han skulle til Holbæk for at finde nærmeste sygehus. Manden løb herefter i retning mod stationen. Den 85-årige opdagede efterfølgende, at hun manglede sin pung indeholdende 300 kr i kontanter, og mistænkte at manden havde taget pungen fra hende.

Manden beskrives som: Østeuropæisk af udseende, 30-40 år, 180-190 cm høj, kraftig af bygning. Han var iført joggingbukser og mørk trøje.

Vidner som har set den beskrevne mand i Mørkøv fredag middag, og som kan komme med oplysninger om ham eller et evt. køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Fire sager om overtrædelse af knivloven – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 22.14 traf politiet fem mænd ved et diskotek i Bysøstræde. Patruljen visiterede de fem yngre mænd fra Holbæk og omegn, som kunne mistænkes for at bære våben. En 18-årig, en 21-årig, en 22-årig og en 29-årig blev alle fundet i besiddelse af ulovlige knive. De blev alle sigtet for at overtræde knivloven, da de var i besiddelse af lange knive, som de ikke havde et anerkendelseværdigt formål til at besidde i det offentlige rum. Knivene blev beslaglagt med henblik på konfiskation. De kan alle fire forvente at høre mere fra politiet når sagerne skal afgøres.

Spirituskørsel på knallert – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 16.31 sigtede politiet en 30-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel på en 30-knallert, efter at han var væltet på den under kørslen, så han havde slået den ene hånd. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel på knallert uden styrthjelm – Mellemvang, Holbæk

Kl. 17.09 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 47-årig mand fra Holbæk for kørsel på en knallert uden brug af styrthjelm og i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.32 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fyrværkeriloven – Hovedgade, Svinninge – Holbæk

Kl. 22.56 var en patrulje i Svinninge og fik kontakt med en mand, der bar på en bærepose med indhold. Posen viste sig at indeholde 17 kanonslag i forskellige størrelser og effekt samt en sejlgarnsbombe. Politiet sigtede derfor en 22-årig mand fra Hørve for overtrædelse af fyrværkeriloven. De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis og med henblik på destruktion, når sagen er afgjort.

Indbrudstyv anholdt – Indbrud i skure og villa – Vænget, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 02.15 fik politiet et alarmopkald fra et par, der var blevet vækket om natten af nogle mistænkelige lyde. Da de undersøgte dette nærmere, kunne de efterfølgende konstatere, at der var blevet forøvet et indbrud i et skur på deres grund. Ved nærmere eftersyn på overvågningen kunne parret se en fremmed mand bryde ind i skuret, hvorfra bl.a. en ATV og et par poser var blevet flyttet udenfor. Der var også et mindre forsøg på at bryde ind i anmeldernes bolig.

Flere patruljer kørte til området, herunder en hundepatrulje, hvor politiet kort efter fandt en mand, der var væltet på sin cykel, i Kundby. Der var tale om en 46-årig mand fra Svinninge, som faktisk kunne mistænkes for at være indbrudstyven, idet manden svarede til manden på overvågningsvideoen fra gerningsstedet.

Den 46-årige, der var påvirket af formentlig euforiserende stoffer, blev anholdt og sigtet for indbruddet i skuret. Hans bopæl blev også ransaget, men politiet fandt intet af politimæssig interesse.

I forbindelse med politiets undersøgelser i området fik politiet oplysninger om, at der også i løbet af natten var blevet begået et forsøg på indbrud i endnu et skur på Vænget. Her var lister til skurets vinduer forsøgt aflistet, men intet var blevet stjålet fra stedet.

Den 46-årige blev i forbindelse med afhøringen sigtet for indbrud og indbrudsforsøg to stedet på Vænget, inden han i løbet af søndag formiddag blev løsladt. Politiet og anklagemyndigheden havde ud fra de konkrete omstændigheder vurderet, at grundlaget for fremstilling i grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling ikke var til stede. Senere vil den 46-årige høre nærmere fra politiet, når straffesagerne mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 04.14 anholdt og sigtede en 25-årig mand fra Fårevejle St. for narkokørsel i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt. Den 25-årige vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet for blodprøven foreligger.

Dødsfald undersøges nærmere – Bjergmarken, Holbæk

kl. 13.32 fik politiet anmeldelse om, at en kvinde var fundet livløs i en lejlighed på Bjergmarken i Holbæk. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor kvinden blev konstateret død af en læge. Politiet iværksatte undersøgelser af den afdøde og lejligheden, for at afklare omstændighederne omkring dødsfaldet. De foreløbige undersøgelser ikke givet politiet grund til at tro, at kvinden har været udsat for et strafbart forhold. Politiets undersøgelser og afhøringer fortsætter for med sikkerhed at udelukke, at kvinden er død som følge af en forbrydelse.

Anlæg taget efter høj musik – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.03 fik politiet anmeldelse om høj generende musik fra en lejlighed i Ladegårdsparken. Politiet havde i løbet af weekenden modtaget flere anmeldelser om høj musik fra samme lejlighed. En patrulje kørte til stedet, hvor betjentene kunne høre høj musik. De traf en kvinde i 20′;erne hjemme i lejligheden, som fik af vide, at nu ville politiet inddrage hendes musikanlæg, for at få ro på stedet. Mandag kan hun igen hente sit anlæg på politistationen.

Brand i øvrigt – Isafjords Alle, Holbæk

Kl. 13.48 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af melding om ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom, hvor en 55-årig mand boede. Det viste sig ikke at være så alvorligt som først antaget, idet brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at en slags kortslutning i stikket til en vaskemaskine havde forårsaget mindre sodskader. Relæet havde slået fra, så der var ikke var sket nogen egentlig skade, så myndighedernes råd at få en elektriker til at kigge på stikkontakten. Ingen kom til skade ved hændelsen, så politiet foretog sig ikke yderligere.

To biler stødte sammen – Ringstedvej/Stærmosegård, Svinninge – Holbæk

Kl. 16.50 skete et uheld i T-krydset ved Stærmosegård/Ringstedvej i Svinninge, da to biler kørte sammen ved lav hastighed. En 19-årig mand fra Mørkøv kørte i en personbil ad Stærmosegård frem i krydset ved Ringstedvej, hvor han skulle svinge til venstre. En personbil med en 44-årig kvinde fra Jyderup bag rattet kørte ad Ringstedvej mod sydøst. Den 19-årige kørte frem i krydset, og ramte den 44-åriges bil på højre forende. Politi og ambulance kørte frem til stedet, hvor de to parter blev tilset. Ingen var kommet noget alvorligt til, men der var sket skader på bilerne. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Cannabisplanter vakte mistanke – Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.46 kørte en politipatrulje i Knabstrup, da de så noget et mistænkeligt. I en have, ved et hus, i et interimistisk væksthus, så betjentene flere cannabisplanter. Patruljen havde narkohunde med i bilen, så deres næse for den slags sager var særligt skærpet. Politiet henvendte sig på adressen, hvor de traf en lokal mand i 40′;erne, som straks erkendte, at det rigtig nok var cannabis (hash) han dyrkede.

Patruljen med narkohund ransagede huset og haven, hvor der i alt blev fundet 3 cannabisplanter, 17,31 gram hash og 132, 43 gram marihuana, som blev beslaglagt og senere vil blive destrueret. Den antrufne mand blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

Lov om euforiserende stoffer – Holbæk Have, Holbæk

Kl. 18.15 kørte en hundepatrulje på Holbæk Have, da betjentene bemærkede en bil, som havde monteret nummerplader, der var efterlyst som stjålne. Patruljen henvendte sig ved bilen, hvori der sad to yngre mænd lokale mænd på 17 og 18 år. Den 18-årige, der sad på førersædet, oplyste, at han netop havde købt bilen og nægtede kendskab til den stjålne nummerplade.

Patruljen visiterede de to mænd, hvor den 18-årige blev fundet i besiddelse af to klumper hash og en klump skunk. Den 17-årige havde intet ulovligt på sig. I bilen fandt politiet 37 klumper hash, og politiet sigtede på den baggrund den 18-årige for besiddelse af i alt 40 gram hash og 1,6 gram skunkmed henblik på videreoverdragelse. Hans bopæl blev ransaget af politi med narkohund, men der blev ikke fundet yderligere ulovligt. Politiet skal nu undersøge ejerforholdet af bilen nærmere og herunder afklare, hvem som skal stilles til ansvar for de stjålne nummerplader. Den 18-årige kan forvente at høre mere i sagen senere.

Narkokørsel – Stokkebjergvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 12.33 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at den 56-årige var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt.

Utryghedsskabende kørsel på stier – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 18.50 fik politiet en anmeldelse fra en lokal borger om, at en bil tilsyneladende kørte rundt på stierne blandt beboelsesejendommene i området. Politiet kørte til området, men fandt ikke umiddelbart nogen bil på steder, hvor biler ikke måtte køre.
Lidt senere i samme område traf politiet dog en bil, som måske kunne minde om den anmeldte. I bilen var nogle lokale unge mænd, som alle blev kontrolleret, uden at politiet foretog sig yderligere i den anledning.

Aftenroen forstyrret – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 22.45 bad en lokal borger om hjælp fra politiet, idet nogle unge opholdt sig i opgangen, hvor de både snakkede højlydt og spillede musik fra en soundboks. Det bevirkede bl.a., at anmelderens børn ikke kunne sove.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til to mænd på 19 og 20 år fra Holbæk. De forstod ikke umiddelbart politiets henstilling om at dæmpe sig, så politiet så sig nødsaget til at frihedsberøve dem for at få skabt ro i området og i opgangen. Musikken fra soundboksen blev også stoppet, idet politiet som en præventiv foranstaltning beslaglagde denne, så ejeren næste dag kunne afhente den på politistationen i Holbæk.
De to frihedsberøvede mænd blev løsladt i løbet af natten efter nogle timer i politiets varetægt.

Mistænkelige mænd – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 01.05 undrede en lokal borger sig om en mindre gruppe mænd, der stod forsamlet ved beboelsesejendommen. De havde kort forinden haft kontakt til et køretøj, som hastigt var kørt fra stedet, ligesom mændene måske også var i besiddelse af en kniv.
Politiet kørte til området og fik kontakt til fire lokale mænd, hvoraf en 20-årig kunne mistænkes for at have været i besiddelse af en kniv. En hundepatrulje fandt nemlig kniven gemt ikke så langt fra det sted, hvor gruppen opholdt. Den fundne kniv blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven, som den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af. Ingen af de øvrige tilstedeværede blev sigtet for noget i anledning af deres ophold på stedet.

Malerier fundet – Tyveri fra og indbrud i bibliotek – Nygade, Holbæk

Flere borgere rettede henvendelse til Midt- og Vestsjællands Politi i løbet af onsdag morgen og formiddag for at gøre opmærksom på, at nogle stjålne malerier, som borgerne havde læst om i medierne, formentlig var udbudt til salg via et netbaseret salgssted.
Politiet fik klarlagt, at der var tale om de i alt tre malerier, der var stjålet dels i Holbæk biblioteks åbningstid i sidste uge, dels ved et indbrud natten til tirsdag i denne uge.
Efterforskning blev straks iværksat for hurtigst muligt at få identificeret sælgeren, som var en 38-årig mand fra Holbæk. Politiet kørte straks til hans bopæl for at foretage en ransagning, hvorunder de tre stjålne malerier blev fundet intakte. Den 38-årige blev anholdt og sigtet for både tyveri af et maleri i bibliotekets åbningstid samt for tyveri af de to sidste malerier i forbindelse med et indbrud på biblioteket.
Efter afhøring til sagerne og afsluttet sagsbehandling fik den 38-årige, der tidligere var straffet og underlagt visse betingelser i forbindelse hermed, udløst den betingede del af straffen, således at han forblev frihedsberøvet. Senere vil der komme et strafferetligt efterspil, som han vil høre nærmere om. Ejeren af de stjålne malerier er blevet underrettet, så malerierne kan afhentes hos politiet.

Narkokørsel – Isefjords Alle, Holbæk

Kl. 09.57 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en peronbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Landevejen / Tuse Byvej, Holbæk

Kl. 15.51 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen i et vejkryds. En 18-årig mand fra Holbæk var i en personbil kørt ad Tuse Byvej mod nord og videre ud over vigelinjen ud på Landevejen. Her blev han påkørt på sin venstre side af en 35-årig mand fra Holbæk, der i en varebil kørte ad Landevejen i østlig retning. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til at flytte de havarerede køretøjer, så trafikken især ad Landevejen kunne passere uhindret. Begge parter slap fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Narko-/spirituskørsel i stjålet bil med stjålne nummerplader mv. – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 17.20 ville politiet foretage en rutinemæssig kontrol en varebil, der blev set køre i rundkørslen Gl. Ringstedvej / Skagerakvej. Føreren af varebilen ønskede ikke umiddelbart at tale med politiet, der fulgte efter bilen frem til området ved Ladegårdsparken. Her blev bilen efterladt, da fire personer løb væk fra den. Politiet fik indhentet føreren, der var en 25-årig mand fra Holbæk. Han blev mistænkt for at være både spiritus- og narkotikapåvirket under kørslen i bilen, som viste sig at være stjålet og forsynet med nummerplader, som ikke hørte til bilen. Den 25-årige blev under disse omstændigheder anholdt og blev sigtet for at have været i besiddelse af en ulovlig kniv, som han havde kastet fra sig under flugten.
Varebilen blev bugseret bort fra området, og den 25-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Når analyseresultaterne foreligger, vil den 25-årige høre nærmere herom og om, hvordan sagerne forventes afgjort. Samtidig forsøger politiet – om muligt – at få identificeret de øvrige personer, der var med under kørslen i den stjålne bil.

Lov om euforiserende stoffer – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 20.31 bemærkede en civilpatrulje i forbindelse med en anden politiforretning, at en mand pludselig begyndte at gå i en anden retning, da han opdagede politiet. Patruljen fik kontakt til manden, som var en 24-årig mand fra Holbæk, som efterfølgende blev fundet i besiddelse af 0,4 gram hash. I forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer blev hashen beslaglagt som bevis og med henblik på destruktion, når sagen er blevet afgjort.

Mand overfaldet / narkobesiddelse / uro og uorden mv. – Holbæk

Kl. 16.12 fik politiet en anmeldelse om, at en mand få minutter tidligere var blevet overfaldet midt på gaden på Rosen, Holbæk.
Politiet fik på stedet kontakt til en 29-årig mand fra Holbæk, som var lettere forslået efter overfaldet, ligesom politiet også fik kontakt til nogle vidner. Herefter blev det klarlagt, at to mænd var sprunget ud af en sort personbil og havde overfaldet en 29-årig mand, mens en tredje mand også med relation til bilen observerede. Efter overfaldet flygtede de mistænkte i den sorte bil, hvis nummerplade vidner aflæste og videregav oplysningerne til politiet.
Senere fandt politiet bilen efterladt i Ladegårdsparken, men uden personer i. En større eftersøgning med flere patruljer, herunder hundepatruljer, blev iværksat i beboelsesområdet i et forsøg på at få identificeret en eller flere af overfaldsmændene. En hundepatrulje bemærkede herunder en mand hastigt løbe væk for at gemme sig i et buskads. Politihunden havde dog ikke besvær med at finde manden, som var en 19-årig mand fra Holbæk. Da han var i besiddelse af knap 76 gram hash, en digitalvægt og et mindre kontantbeløb, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ved en ransagning på hans bopæl fandt politiet ikke yderligere effekter af politimæssig interesse, hvorefter han blev løsladt.
Under politiets arbejde i beboelsesområdet gav en mand anledning til uro ved at blande sig i diverse politiforretninger, som var uvedkommende for en 33-årig mand fra Holbæk. Til sidst måtte politiet frihedsberøve ham for at få arbejdsro i området, og hans adfærd medførte tillige en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt først på aftenen efter ca. tre timers ophold hos politiet.
Hele efterforskningen medførte en forøget politimæssig tilstedeværelse i beboelsesområdet i både efterforskningsøjemed, men også i præventiv og tryghedsskabende tilstedeværelse fra politiets side. Ingen er endnu blev sigtet for overfaldet på den 29-årige mand, men efterforskningen fortsætter i et forsøg på at få de mistænkte identificeret.
Politiet vil gerne i forbindelse med personer, der enten har bemærket overfaldet i Rosen, Holbæk, eller som har set den sorte personbil, der som flugtbil blev forladt og efterladt i Ladegårdsparken efter overfaldet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud på bibliotek – Nygade, Holbæk

Kl. 02.30 fik politiet en anmeldelse om, at der var blevet begået et indbrud på biblioteket. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at en rude i en dør var blevet knust, så det var muligt at lukke døren op. En alarm var blevet aktiveret kl. 02.02, efter at tre ophængte malerier var blevet stjålet fra bibliotekets lokaler. Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor, ligesom politiet senere vil kigge nærmere på eventuel overvågning i et forsøg på at identificere indbrudstyven.
Indbruddet skal måske ses i sammenhæng med et tyveri af endnu et maleri fra samme bibliotek. Politiet fik en anmeldelse herom fredag i sidste uge, hvor en tyv måske kan have stjålet maleriet i åbningstiden. Denne anmeldelse indgår også i efterforskningen af tyverier af nu i alt fire malerier fra biblioteket.
Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området ved biblioteket omkring kl. 02.00 i nat. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel (“vanvidskørsel”) – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 10.51 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil ad bl.a. Stenhusvej. Forinden havde politiet fået en henvendelse om usikker og slingrende kørsel i Vipperød-området, og anmelderen havde fulgt efter og observeret mod bilisten, indtil politiet kunne foretage anholdelsen af ham på Stenhusvej. Den 44-årige havde ikke forårsaget nogen ulykker undervejs frem til anholdelsesstedet.
Bilisten deltog i en vejledende alkometertest, der gav politiet grundlag til at formode, at analyseresultatet af en udtaget blodprøve ville give et resultat over to promille. Spirituskørslen ville således falde ind under sagerne om såkaldt vanvidskørsel, så grundlaget for politiet at beslaglægge den 44-åriges bil ville være til stede. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til borttransport af personbilen, mens den 44-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden løsladelsen.
Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere fra politiet om sagens videre gang, herunder om den endelige konfiskation af personbilen ved et retsmøde, som han bliver indkaldt til.

Indbrud i perioden

Nykøbingvej, Holbæk
Skovhaven, Jyderup
Søbæksparken, Jyderup
Vipperødgårds Alle, Vipperød

Foto: ABW