Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/07/08 til 2021/07/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 01.01 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 33-årige formentlig var påvirket af hele tre forskellige stoffer under kørslen: kokain, amfetamin og cannabis. Den 33-årige fører fik derfor udtaget en blodprøve på sygehuset til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Spirituskørsel – Taarnvang, Holbæk

Kl. 03.54 blev en 31-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mindre brand på kro – Slagelsevej, Bromølle, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en kro i anledning af en melding om brand. Der var dog ikke brand på stedet, men kun røgudvikling fra formentlig en defekt i en opvaskemaskine ved en varmtvandsbeholder i kroens kælder. Ud over lidt sodsværtning var der ikke sket nogen egentlig skade, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af branden.

Flere personer overfaldet i toget – Holbæk

Kl. 23.42 oplyste fjernstyringscentralen for Odsherred-banen, at en lokomotivfører havde aktiveret nødbremsen på grund af noget uorden i toget, der var på i vestlig retning. Toget var nu standset midt på sporet øst for overskæringen ved Tuse Lågevej, men tæt på Nykøbingvej. To personer var stukket af fra toget ad togskinnerne i nordvestlig retning. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til stedet for at få klarlagt, hvad der var sket, samt for eftersøgning af de to undløbne personer.
Ikke mindre end fire personer – to piger på 14 og 15 år fra hhv. Glostrup og Svinninge samt to mænd på 22 og 45 fra hhv. Søborg og Regstrup – var blevet udsat for vold med slag og spark samt verbale trusler af de to mænd, der efterfølgende var flygtet fra toget. En hundepatrulje fulgte spor efter de to mænd over en strækning på ca. 3.500 meter gennem kornmarker, tværs over Kalundborgvej frem til et område ved en autoforhandler tæt på rute 21, hvor politiet på nogen afstand kunne se to personer blive samlet op af et afventende køretøj på rute 21. Køretøjet kørte efterfølgende med høj hastighed væk fra opsamlingsstedet og i østlig retning mod Holbæk.
Den foreløbige efterforskning i sagen har klarlagt, at de to flygtede mænd på grund af en intern uenighed begyndte at overfalde de to piger, hvorefter de to mænd blandede sig og i den anledning selv blev overfaldet. Alle fire ofre blev vejledt om at blive undersøgte på skadestuen, inden de på et senere tidspunkt skal endelig afhøres om sagen. Pigernes værger er også underrettet om sagen.
De to flygtede mænd blev af ofrene beskrevet som: A: Mand, Afrikansk af udseende, 20-25 år, 190-195 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Iført: lilla fodboldtrøje, “PSG”, langærmet; og B: Mand, 18-20 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: “hak” i øjenbrynet, Iført: Mørkeblåt joggingsæt, sort kasket og briller.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set de to mænd på flugt i Tuse-området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel og spirituskørsler –  Holbæk og Odsherred

Rørvigvej/Orøvej, Nykøbing Sj. -Odsherred
kl. 21.25 blev en 23-årig mand fra Højby Sj. anholdt og sigtet for narkokørsel i personbil ad Rørvigvej i Nykøbing Sjælland. Han blev standset ud for Orøvej, hvor en narkometertest viste, han var påvirket af euforiserende stoffer. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Landvejen/Ny Hagestedvej, Holbæk
Kl. 01.26 blev en 25-årig mand uden fast bopæl anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, da han blev standset af en patrulje på Landevejen ved Ny Hagestedvej i Holbæk. Bilisten blev stoppet i en rutinekontrol og testet med narkometeret, som viste at han var påvirket af hash og kokain. Den 25-årige havde desuden ingen førerret, da han ikke havde generhvervet sit kørekort i en tidligere sag om narkokørsel, hvor han fik en betinget frakendelse af førerretten. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret, fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Uheld undersøges på klatrebanen – Ladegårdsalléen, Holbæk

Kl. 14.37 kørte politiet til en klatrebane i Holbæk, hvor to personer havde ramt hinanden på en svævebane. En 50-årig mand fra Gladsaxe og en 48-årig kvinde fra Fredensborg havde i forbindelse med besøget ramt hinanden på en svævebane i omkring 8 meters højde. Politiet undersøgte omstændighederne på stedet, hvor de to personer blev tilset af ambulancepersonalet. Manden blev efterfølgende kørt til sygehuset for yderligere undersøgelser. Politiet skal nu klarlægge, om der er sket brud på nogle regler i forbindelse med uheldet.

Brand i garage udløst af ukrudtsbrænder – Nyrupsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.36 måtte politi og brandvæsen igen køre ud til en brand forårsaget af en ukrudtsbrænder. En 69-årig mand havde ikke udvist den fornødne forsigtighed ved afbrænding i en indkørsel, og der var opstået brand i garagen. Politiet kom til stedet sammen med brandvæsnet, som hurtigt fik slukket ilden. Der skete skade på træporten på garagen, på taget og på noget inventar, men Ingen personer kom noget til. Den 69-årige blev sigtet for at overtræde brandlovgivningen og vil modtage en bøde.

Sigtelserne er sket i følgende postnumre siden den 13. juni 2021:
4270 Høng
4520 Svinninge
4470 Svebølle
4040 Jyllinge
4000 Roskilde

Jernbanebom påkørt – Bonderupvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 18.19 fik politiet anmeldelse om, at bommen ved jernbaneoverskæringen på Bonderupvej i Store Merløse kort forinden var blevet påkørt af en bil, som var kørt fra stedet. Politiet fandt frem til ejeren af bilen, en 58-årig mand fra lokalområdet og fandt bilen holdende på adressen, med skader svarende til sammenstødet med bommen. Bilens ejer erkendte påkørslen af bommen, men var på grund af chokket kørt hjem efter uheldet. Ingen personer kom noget til ved uheldet.

Poltiet optog rapport og kontaktede baneselskabet, som sendte en tekniker til at udbedre skaderne.

Solouheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 19.56 skete et solouheld ved en rundkørsel på Valdemar Sejrsvej/ Skagerakvej i Holbæk, da en bilist kørte igennem en rundkørsel. Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Ringsted kørte ad Valdemar Sejrsvej mod nordøst ind i rundkørslen, hvor han for sent opdagede rundkørslen og forsøgte at bremse. Bilen fortsatte ind igennem rundkørslen, hvor den påkørte et skilt og et træ. Vidner hørte braget og kom den 28-årige til undsætning og ringede 112. Den 28-årig blev hentet i ambulance og kørt til sygehuset til tjek. Han var ikke kommet noget alvorligt til, men bilen var totalskadet og blev fjernet af vejhjælp.

Indbrud i perioden

Lersøparken, Vipperød

Foto: ABW