Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/02/18 til 2021/03/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Skolevej / Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 09.06 fik politiet via alarmcentralen melding om et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at en 56-årig mand fra Gislinge var cyklet på kørebanen ad Byvej mod syd, da han i krydset ved Skolevej blev påkørt af en bilist. En 21-årig kvinde fra Gislinge var forinden uheldet kørt i en personbil ad Skolevej mod øst og ville i krydset svinge til højre ad Byvej mod syd. Umiddelbart efter fremkørsel over vigelinjen opdagede hun cyklisten lige foran bilen og kunne ikke undgå påkørsel af ham. Cyklisten blev tilset af ambulancepersonalet for en mindre hudafskrabning i ansigtet, men blev ikke indbragt til skadestuen, idet han i øvrigt var sluppet uden øvrige behandlingskrævende skader som følge af uheldet. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne ved uheldet.

Narkokørsel – Nørupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.43 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Vallensbæk Strand for kørsel i en narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden på knallert – Tjebberupvej, Tjebberup, Holbæk

Kl. 16.49 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Holbæk for kørsel i spirituspåvirket tilstand på en 30-knallert (lille knallert). Da den 56-årige i forvejen var frakendt retten til at være fører af en lille knallert indtil 2023 efter en tidligere sag om netop spirituskørsel på en lille knallert, sigtede færdselspolitiet ham også for den overtrædelse af færdselsloven. Den 56-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Fremmedlegemer på jernbanesporet – Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.51 anmeldte Bane Danmark, at der nu for tredje aften i træk var fundet fremmedlegemer på jernbanesporet lige før Knabstrup station ved Ventedgårdsvej. Bane Danmark oplyste, at der netop var fundet en del haveaffald på jernbanesporet, medens der de to foregående dage var fundet en træstamme og betonfliser. Togene ankommer til stationen med lav hastighed, så der har ikke været faretruende situationer for de rejsende, men Bane Danmark undrede sig naturligt over, at fremmedlegemer blev anbragt på jernbanesporet i de tidlige aftentimer de seneste tre dage. Effekterne var blevet fjernet, så togene efterfølgende kunne køre normalt på strækningen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har kendskab til den eller de personer, der kan mistænkes for at lægge effekterne på jernbanesporet, idet der kan være tale om en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om forstyrrelse af de offentlige samfærdselsmidler. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Røveri mod person – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.10 anmeldte en 12-årig dreng fra København, at han netop var blevet truet med en kniv og frarøvet nogle personlige effekter, beklædningsgenstande og kontanter af tre unge mænd, der efterfølgende var flygtet fra stedet. Flere patruljer kørte til stationsområdet, hvor politiet fik kontakt til den 12-årige og en 14-årig veninde fra Holbæk. De var begge uskadte efter røveriet, der skete, medens de sammen opholdt sig på stationen, inden den 12-årige skulle med toget. Politiet fik klarlagt, at de tre mistænkte røvere kunne have taget en bus væk fra stationsområdet, hvorefter politiet fik kontakt til en lokal bus, hvori tre unge mænd med signalementer som oplyst af offeret og vidnet befandt sig. Politiet foretog derfor anholdelse af to mænd på 17 og 20 år fra Holbæk samt en 19-årig mand fra Odsherred. Ved anholdelsen havde den 17-årig gemt en kniv på sig, men politiet fandt den i forbindelse med visitationen. Nogle af de røvede effekter blev tillige fundet hos de anholdte, som alle blev bragt til politistationen i Roskilde i forbindelse med efterforskningen i sagen. Offeret blev senere på aftenen afhentet af sine pårørende, der blev underrettet om sagen, ligesom politiet sørgede for hjemtransport af offerets veninde, så hendes pårørende også kunne blive underrettet om sagen. Det blev klarlagt, at de to mænd på 19 og 20 år havde mindre roller i sagen, hvorfor de efter sigtelse for røveri i forening med den 17-årige og afhøring til sagen blev løsladt i løbet af natten. Den 17-årige forblev i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Holbæk med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Spirituskørsel på knallert – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 16.00 standsede politiet en 38-årig mand fra Gislinge, som kørte i spirituspåvirket tilstand på en lille knallert ad Rørvangsvej mod øst i Holbæk. Den 38-årige var desuden frakendt førerretten til at køre lille knallert, og blev derfor sigtet for spirituskørsel i frakendelsestiden. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 38-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Panik ved madlavning – Bjergmarken, Holbæk

Kl. 13.25 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en beboelsesejendom efter en anmeldelse om mulig ildebrand med røgudvikling til følge. Politiet var fremme få minutter senere og fik kontakt med en uskadt, 35-årig mandlig beboer i beboelsesejendommen. Røgen kom fra hans lejlighed, hvor der dog ikke var brand, men en meget kraftig stegeos fra madlavningen. Han havde følt, at han ikke kunne overskue røgudviklingen fra madlavningen og havde slået alarm til myndighederne. Der var dog ikke sket nogen skade på inventaret, men det var måske spørgsmålet, om maden var spiselig. Den del blandede politiet sig ikke i og forlod stedet sammen med brandvæsnet.

Uorden i supermarked – Udbyvej, Udby, Holbæk

Kl. 14.36 skyndte politiet sig til et supermarked, hvor der var opstået tumult med en mand, som nu blev tilbageholdt af andre kunder i supermarkedet. Der var tale om en 45-årig mand fra Svinninge, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og frihedsberøvet i den anledning. Han var meget opfarende og muligt påvirket af noget, så politiet vurderede, at han ikke kunne tage vare på sig selv.

I supermarkedet havde den 45-årige stået ved kasselinjen, da han af ukendte årsager blev aggressiv over for en 34-årig mand fra Holbæk, som også var kunde i supermarkedet. Den 45-årige forsøgte at overfalde den 34-årige, som sammen med andre kunder fik overmandet den 45-årige og fastholdt ham indtil politiets ankomst. Den 45-årige blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen frem til kort før midnat, hvor han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Dreng på ulovlig knallert – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 19.25 standsede politiet en knallertkører, idet politiet havde mistanke om, at knallerten var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt, ligesom knallertkøreren kørte uden lys. Knallerten blev ført af en 13-årig dreng fra Jyderup, som ikke kunne sigtes for overtrædelse af færdselsloven, fordi han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Politiet skrev i stedet for en socialrapport, så der senere kunne blive afholdt en bekymringssamtale med drengens forældre, der havde kendskab til, at han kørte ulovligt rundt på en knallert, der oven i købet var konstruktivt ændret.

Motorcyklist ramt af bil – Mørkøv Kirkeby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.35 kontaktede en 21-årig mand fra Hørve politiet, da han omkring kl. 15.00 havde været involveret i et færdselsuheld på sin motorcykel. Den 21-årige kørte ad Mørkøv Kirkeby i Mørkøv i nordøstlig retning, hvor han i et sving blev ramt af en modkørende bil, som snittede motorcyklens baghjul. Den 21-årige mistede herredømmet over motorcyklen, så han kørte i grøften. Han kom dog ikke noget til, og der skete kun mindre skade med motorcyklen. Den modkørende bilist standsede ikke efter uheldet, men fortsatte sin kørsel. Bilen som ramte motorcyklen var en mindre mørk personbil. Solen stod lavt på uheldstidspunktet, så sigtbarheden for bilisten kan have været nedsat. Det er derfor uvist, om den modkørende bilist har opdaget den lette påkørsel.

Politiet optog rapport i sagen, og forsøger nu at finde frem til den lille mørke bil og dens fører. Vidner, som har bemærket uheldet, eller andre som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Røg i køkkenet – Solgården, Mørkøv – Holbæk

Kl. 11.00 rykkede både brandvæsnet og politiet i anledning af en anmeldelse om brand i en bygning. Det viste sig dog at være knap så alvorligt som anmeldt. Beboeren og en gæst var kommet ud i sikkerhed fra boligen, hvor der var kraftig i køkkenet. Brandvæsnet fandt ikke nogen egentlig brand, men en gryde med madvarer, der var brændt på og derfor afgav kraftig røg. Den 85-årige kvindelige beboer ville tilberede nogle pommes frites, men fik under tilberedningen besøg af en bekendt. Hun glemte alt om madlavningen, så indholdet i gryden brændte på med kraftig røgudvikling til følge. Brandvæsnet fjernede gryden med brændte madrester og luftede ud, da politiet forlod stedet uden rapportoptagelse, idet der ikke var sket nogen skade på hverken inventar eller personer.

Spirituskørsel uden førerret – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.41 anholdt og sigtede politiet en 62-årig kvinde fra Jyderup for både kørsel uden førerret og for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil. Kvindens førerret havde politiet inddraget i november måned sidste år, da hun ikke havde fået aflagt en kontrollerende køreprøve efter en anden sag også om spirituskørsel. Den 62-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og hun vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Hørte lyde som skud mv. – Holbæk

Kl. 20.13 anmeldte en 27-årig mand, at han under ophold på Dampmøllevej i Holbæk havde hørt flere lyde, der kunne minde som skud, hvorefter en person flere gange højlydt havde beklaget sig på grund af smerte. Lydene og personens udtalelser kom måske i retningen fra Riffelhavevej og Erik Menveds Vej i nogen afstand fra anmelderens opholdssted. Med baggrund i oplysningerne i anmeldelser blev der sendt adskillige patruljer til eftersøgning i området ved Riffelhavevej, Lundemarksvej, Skyttevej, Bøgehaven og Konsul Beyers Alle efter muligt sårede personer eller spor efter skudafgivelse. Politiets mange patruljer fandt hverken sårede personer eller spor efter skudafgivelser, ligesom politiet heller ikke fandt vidner eller andre, der havde set eller hørt noget i det pågældende område. Da der heller ikke havde henvendt sig nogen sårede personer på skadestuen, valgte politiet efter omtrent en times intensiv undersøgelsesarbejde at indstille efterforskningen uden at få klarhed over, hvad der kunne være årsagen til anmelderens oplysninger.

Mistænkeligt telefonopkald – Holbæk

Kl. 13.42 orienterede en 40-årig mand fra Holbæk politiet om et mystisk telefonopkald, som han havde fået mandag aften i tidsrummet kl. ca. 2030-2100. En fremmed mand havde ringet fra et ukendt telefonnummer og præsenteret sig som en medarbejder fra YouSee, der ønskede nogle kontonumre mv. oplyst. Den 40-årige havde i forvirringen givet oplysninger om kontonummeret på et betalingskort, men var dog under den videre samtale med den fremmede mand blev mistænksom, så telefonopkaldet var blevet afbrudt. Efterfølgende havde den 40-årige dog spærret sit betalingskort for at undgå, at de givne oplysninger måske kunne misbruges af nogen.

Politiet har noteret sig henvendelse og registreret som endnu et forsøg på at narre personer til at oplyse personlige oplysninger i et forsøg på formentlig at begå økonomisk og/eller netbaseret kriminalitet. Oplys aldrig personlige oplysninger, koder, konto- og kortnumre mv. til personer, der uopfordret henvender sig f.eks. i et telefonopkald. Afbryd samtalen og ring retur til den virksomhed, som personen repræsenterer, for at kontrollere opkaldets rigtighed.

Brandundersøgelse – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 12.20 var der opstået brand i en bygning, hvor der kom røg ud ad vinduerne. Brandvæsnet og politiet var hurtigt fremme, men der var tilsyneladende ikke nogen hjemme. Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i bygningen med beboelse, men fandt efter grundig søgning ikke nogen personer i nød. Under myndighedernes arbejde på stedet afspærrede politiet Bonderupvej i begge retninger i tidsrummet kl. ca. 12.30 til kl. ca. 13.00, hvor der blev åbnet i et spor frem til kl. ca. 14.00, hvor afspærringen blev ophævet. Beboerne blev underrettet om branden, som nu skal undersøges nærmere af politiet for at finde årsagen til dens opståen.

Unge på skinnerne – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 14.31 havde politiet fået en henvendelse fra en lokal borger om, at en pige og en dreng løb rundt på skinnerne, så politiet kontaktede DSB for at få sænket hastigheden på togene på strækningen. En patrulje ledte efter drengen og pigen, men uden at finde dem, så kl. ca. 14.50 fik DSB igen lov til at køre med normal hastighed i området.

Spiritus-/narkokørsel / våbenlov mv. – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.30 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Kalundborg for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han slet ikke måtte være fører af. Han var i forvejen nemlig frakendt kørekortet og blev i forbindelse med anholdelsen tillige fundet i besiddelse af en ulovlig kreditkortkniv samt et gram amfetamin, så sigtelserne blev omfattet til også at gælde den ulovlige besiddelse af disse effekter. Den 30-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer, men vil senere høre nærmere fra politiet.

Stjålet bil brændt – Sportsvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 23.35 slog en lokal borger alarm til både brandvæsnet og politiet, fordi en henstillet personbil på parkeringspladsen ved Tølløse-hallen brændte. Der var tale om en personbil, som hos politiet var meldt stjålet fra Tulipanstien i Holbæk natten mellem torsdag d. 180221 og fredag d. 190221 om eftermiddagen. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, hvor branden formentlig var startet i køretøjets bageste del. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag politiet nu skal have undersøgt nærmere.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen forud for anmeldelsen lørdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Arbejdsulykke – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.26 slog banearbejdere alarm til alarmcentralen, idet en medarbejder var kommet til skade under arbejdet på jernbanesporet ved Tølløse. En tilkaldt ambulance bragte en 46-årig mand fra København N på skadestuen til undersøgelse for eventuelle kvæstelser i hoved og på halsen. Den kvæstede mand var sammen med andre i gang med at udføre el-arbejde på jernbanesporet, da han stående i en kurv i en lift fik sit hoved og hals i klemme op mod en elmast. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som nu undersøges nærmere sammen med politiet for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken. Den kvæstede mand forblev på skadestuen til nærmere undersøgelse for eventuelle skader, men meldtes dog uden for livsfare.

Hurtig narkobilist uden kørekort – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.03 målte færdselspolitiet i en laserhastighedskontrol en personbil til at køre med mindst 125 km/t ad Skovvejen mod vest ved Knabstrup Møllebakke, hvor bilister højst må køre 70 km/t ifølge skiltningen. Føreren af personbilen var en 40-årig mand fra Brøndby Strand, som dels ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han aldrig har erhververet sig et sådant, dels var påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven, men løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere fra politiet omkring afgørelsen på sagerne. Bilens ejer – en 54-årig mand fra Brøndby – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 40-årige, selv om han ikke havde noget kørekort. Også den 54-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Indbrud i perioden

Lærkevej, Gislinge
Kikhøjparken, Holbæk
Åparken, Svinninge
Sneppevej, Ugerløse

Foto: ABW