Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/10/02 til 2020/10/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Trussel på livet mod børn – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 17.19 fik politiet en anmeldelse om, at en 83-årig mand fra Holbæk havde hørt dørklokken ringe, hvorefter han var løbet ud efter to børn på 11 år, som formodes at have ringet på hans dør. I hånden havde manden økse, og han blev derfor sigtet for trusler på livet mod de to børn. Han havde dog ikke slået ud efter dem, men blot været træt af “dørfis”, hvorfor han havde åbnet døren med øksen i hånden. Ved en ransagning af mandens bopæl fandt politiet en økse, som blev beslaglagt, og politiet skal nu undersøge omstændighederne ved episoden , inden den 83-årige hører nærmere fra politiet.

Indsats mod ulovlige knallerter, Holbæk og Asnæs – Odsherred

Færdselsafdelingen var torsdag mellem kl. 07.00-13.30 på knallertkontrol i Holbæk og Asnæs for at lave indsats mod ulovlige knallerter. Politiet kontrollerede i alt 15 knallerter, hvoraf de fleste var i lovlig stand.
I Holbæk blev to unge mænd sigtet for at køre på to meget hurtige knallerter.
Kl. 07.45 kørte en 17-årig fra Sjællands Odde på en lille knallert ad Kalundborgvej ud for Allerup i Holbæk. Knallerten kørte væsentligt over det tilladte og havde ikke nummerplade bagpå. Politiet standsede den unge mand og knallerten blev testet på rullefelt, som kan måle hastigheden. Den blev målt til at køre 79 km/t, selvom den højst tilladte hastighed er 30 km/t.
En 16-årig fra Holbæk blev kl. 08.00 standset på Absalonvej på en lille knallert. Den blev målt på rullefelt til at kunne køre 80 km/t.
De to unge blev begge sigtet for at køre på en for hurtig knallert og de kan forvente bøder i sagerne. Derudover lægges sagerne op til, at de to betinget frakendes retten til at føre lille knallert.

Spirituskørsel- Sports Allé, Holbæk

Kl. 16.45 standsede politiet en varebil på parkeringspladsen ved Sportsbyen, da patruljen mistænkte at føreren kunne være påvirket af spiritus. Føreren, en 68-årig mand fra Holbæk, blev testet med alkometeret, som viste, at han havde en promille over det tilladte. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 68-årige høre mere fra politiet i sagen.

Ung truende mand – Rensdyrvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 19.55 mødte en 17-årig ung mand fra Roskilde op ved en fodboldkamp ved Vipperødhallen, hvor han udviste truende adfærd over for spillere og en fodboldtræner fra Roskilde, som netop havde afsluttet en kamp på stedet. Den 17-årige mødte op grundet en konflikt med træneren tidligere på ugen, som havde medført at den 17-årige blev bortvist fra klubben. Den 17-årige var dukkede op ved fodboldbanen, hvor han udviste en truende adfærd, og nægtede at forlade stedet, selvom træneren bad ham om det. Den 17-årige fremviste en pistollignende genstand, inden han forlod stedet.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de ledte efter den 17-årige, som blev lokaliseret til Vipperød Station, hvor han blev anholdt kl. 20.40. Betjentene fandt en softgun på den 17-årige, som blev beslaglagt til sagen. Den anholdte blev sigtet for trusler, og taget med til politistationen til afhøring. Den 17-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Han blev løsladt sendt onsdag aften, da der ikke var grundlag for at fremstille den 17-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, men han er fortsat sigtet i sagen.

Tidligt torsdag morgen kl. 05.00 mødte den 17-åriges far op på Roskilde politistation, idet han havde haft en stor konflikt med sin søn oven på episoden. Samtidig ankom den 17-årige til stedet i bil, selvom han ikke havde kørekort. Den 17-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og politiet vejledte de to parter om at søge hver til sit. Kl. 06.03 mødte den 17-årige op på politistationen igen grundet konflikten med faren. Her fandt politiet en kniv, så de to blev begge anholdt på politistationens parkeringsplads, mens politiet undersøger sagen. De sociale myndigheder blev orienteret om den familiære konflikt, og myndighederne samarbejder nu på at finde en løsning med familien.

Humanitær eftersøgning – Lejre/Holbæk

kl. 11.55 iværksatte politiet en redningsaktion efter en anmeldelse fra bekymrede pårørende til en 72-årig mand fra Holbæk. Manden havde forladt sin bopæl i nedtrykt tilstand, og familien havde fundet hans bil på en parkeringsplads ved Munkholmbroen. En helikopter søgte i området efter den 72-årige, og han blev hurtigt fundet livløs i vandet ca. 50 meter fra stranden. Den 72-årige blev fløjet til Rigshospitalet til behandling, hvor han kl. 14.56 blev erklæret død. De pårørende er underrettet.

Færdselsuheld – Knabstrupvej / Knabstrup Møllebakke / Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.32 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var stødt sammen. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 19-årig kvinde fra Regstrup i en personbil kørte ad Knabstrupvej mod nord frem til krydset ved Skovvejen, hvor hun havde ubetinget vigepligt. Under krydsning af Skovvejen for at fortsætte videre ad Knabstrup Møllebakke stødte hun i det vestgående spor på Skovvejen sammen med en 21-årig mand fra Kalundborg kørende i en personbil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men der skete dog skade på de to implicerede personbiler. Politiet optog rapport om uheldet, da den 19-årige kvindelige bilist mistænkes for at have overtrådt færdselsloven i forbindelse med uheldet.

Vigepligtsuheld – Tækkemandsvej/Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 12.42 kørte politi og to ambulancer til melding om et færdselsuheld i et T-kryds, hvor to biler var stødt sammen. En 56-årig mand fra Ugerløse kørte ad Tækkemandsvej mod Rørvangsvej, hvor han kørte frem for sin ubetingede vigepligt og stødte sammen med en 35-årig mand fra Roskilde, som kørte ad Rørvangsvej mod sydvest. Begge bilister blev tilset i ambulance, men ingen af dem var kommet alvorligt til skade. Bilerne tabte nogle vragdele som følge af uheldet, der blev fjernet af politiet, som også fik afviklet trafikken på stedet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet og de to parter kan senere forvente at høre mere fra politiet.

Narkokørsel – Nykøbingvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 01.20 sigtede og anholdt politiet en 31-årig mand fra Nykøbing Sj. for narkokørsel ad Nykøbingvej mod syd. En narkometertest viste, at han havde indtaget kokain forud for kørslen. Han var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel. Lige inden politiet standsede den 31-årige, blev der smidt en lille pose med hvidt pulver ud af bilen. Den 31-årige blev sigtet for besiddelse af 0,7 gram kokain, som han erkendte tilhørte ham. Derudover fandt politiet to ulovlige knive, som den 31-årige ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde, så han blev sigtet for at overtræde knivloven. De ulovlige effekter blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den sigtede havde tidligere ikke afgjorte sager om kørsel i frakendelsestiden og ulovlig våbenbesiddelse, og kan forvente at få alle sine sager afgjort ved et senere retsmøde.

Solouheld – Holbækmotorvejen/Kalundborgmotorvejen, Tølløse, Holbæk

Kl. 05.21 skete et solouheld på Kalundborgmotorvejen, hvor en 33-årig mand fra Mørkøv mistede herredømmet over bilen i en kurve, så bilen kørte ned over en skrænt til Holbækmotorvejen mod øst, hvor den blokerede for trafikken i første vognbane. Bilen landede på siden, og der blev sendt en ambulance og politi til stedet, hvor Holbækmotorvejen blev afspærret, mens redningsarbejdet stod på. Bilisten blev kørt til kontrol på sygehuset, men slap fra uheldet med en mindre skade på sin hånd. Motorvejen blev helt genåbnet omkring kl. 6, da bilen var flyttet ind i nødsporet. Politiet registrerede uheldet.

Indbrud i perioden

Skætterivej, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Ladegårdsparken Vest, Holbæk
Gl. Tuse Næs Vej, Mårsø, Holbæk
Abildgårdsvej, Knabstrup, Mørkøv
Butterupvej, Regstrup
Agervænget, Regstrup
Gyvelvej, Regstrup
Brændholtvej, Ugerløse