Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/09/20 til 2019/10/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Gislinge – Holbæk

Kl. 1205 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Svinninge for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som den 54-årige ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Tyveri fra stofbutik – Ahlgade, Holbæk

Kl. 17.35 anmeldte ejeren af en stofbutik, at hun netop havde været udsat for tyveri. To personer, en mand og en kvinde, indfandt sig i butikken, hvor de stjal en kjole til en værdi af 749 kr. og løb fra stedet. Indehaveren af butikken så tyveriet og løb efter de to butikstyve, som løb ned ad Søstræde og forbi Holbæk Teater, hvor anmelderen tabte dem af syne.

De to mistænkte beskrives som:
A: Kvinde, Dansk af udseende, 50-55 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Kruset hår, en tatovering, en stjerne, under det venstre øje., Talte: Dansk, Iført: En lang brun-ternet uld frakke.
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk med accent, Iført: Muligt en rød jakke.

Vidner, som har bemærket de to beskrevne personer, og som kan komme med oplysninger om dem eller et evt. flugtkøretøj, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narko-/spirituskørsel – Lyngvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.21 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Stokkemarke for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Mindreårig fundet i besiddelse af hashjoint – Bagstræde, Bysøparken, Holbæk

Kl. 16.10 traf en politipatrulje en gruppe unge, som opholdt sig ved pavillonen i Bysøparken. På græsset fandt politiet en urøget hel joint, som ingen ville vedkende sig ejerskabet af. Politiet visiterede derfor de unge i alderen 14-17 år, da de kunne mistænktes for at være i besiddelse af narko. En 14-årig pige fra Holbæk blev fundet i besiddelse af to pølsemandsposer med en klump hash i hver, som i alt vejede 3 gram. Politiet beslaglagde hashen med henblik på konfiskation. Pigen kan ikke straffes, da hun er under den kriminelle lavalder, men politiet underrettede pigens værger og de sociale myndigheder om sagen.

Blev påkørt og taget for spirituskørsel – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 16.47 skete et uheld, da en 48-årig kvinde fra Asnæs bakkede ud af en P-bås, hvor hun overså en bil, som kom kørende forbi. De to biler stødte sammen, så de fik buler, men ingen personer kom til skade ved uheldet. En patrulje kom frem til stedet, da der var mistanke om, at føreren af den bil, som blev påkørt var påvirket af spiritus. Føreren, en 59-årig mand fra Holbæk, blev testet med alkometeret, som viste en promille er det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvor efter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil der ske en afgørelse af sagen.

Ramponeret bil på vejen – Kvarmløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1849 fik politiet via alarm 112 melding om, at en meget ramponeret personbil med bl.a. knust forrude, defekt sidespejl uden glas og huller i taget kørte rundt i området ved Tølløse. Politiet kørte til området og fandt bilen kort før kl. 1900 kørende ad Kvarmløsevej med en ejeren – en 20-årig mand fra Holbæk – bag rattet. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da bilen ikke var i forskriftsmæssig stand til brug på offentlig vej. Politiet afmonterede derfor bilens nummerplader og markerede bilen med politistrimmel, indtil ejeren får bilen fjernet fra Kvarmløsevej. Ejeren var et par dage tidligere forulykket og rullet rundt i bilen ved Tuse Næs, da han ville undvige et rådyr, men bilen kunne dog køre fra stedet ved egen kraft.

Narkobilist med brændstof i bagagerummet – Holbæk

Kl. 0630 standsede politiet en varebil, der kørte ad Stenhusvej i Holbæk. Bag rattet sad en 26-årig kvinde fra Ringsted, der deltog i en narkometertest. Den indikerede, at hun var påvirket af amfetamin under kørslen, hvorfor hun blev sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Kvinden havde ved anholdelsen i øvrigt 0,6 gram amfetamin på sig. Ved nærmere undersøgelse af varebilen fandt politiet i varerummet flere dunke fyldt med dieselolie og en lang slange. Under politiets arbejde ved varebilen ankom en 39-årig mand fra Ringsted pludselig til stedet. Han kendte den kvindelige fører og ville i øvrigt oplyse, at dieselolien var blevet stjålet fra en entreprenørmaskine på en byggeplads ved Skovvejen / Sorøvej (rute 57). Manden blev derfor også anholdt, og begge blev sigtet for tyveri af brændstoffet, som politiet beslaglagde med henblik på genudlevering til den forurettede. Begge b lev løsladt efter afsluttet efterforskning i sagen og udtagelse af en blodprøve for kvindens vedkommende. Politiet kontakter begge sigtede, når deres sager skal afgøres på et senere tidspunkt.

Søndag – mandag

Kvinde fundet livløs i havnen – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 09.01 blev en livløs kvinde fundet i havnebassinet ved Holbæk havn. Politi, brandvæsen og ambulance blev sendt til stedet. En båd blev bestilt til at bjerge kvinden op, men inden båden nåede frem fik politipatruljen fik den livløse kvinde op af bassinet i samarbejde med vidner på stedet. De ydede livreddende førstehjælp indtil ambulancen kom frem og overtog behandlingen af den livløse kvinde. Hun blev kørt til sygehuset, hvor der blev forsøgt genoplivning. Kvinden, som viste sig at være en 41-årig kvinde fra Uganda blev erklæret død på sygehuset kl. 10.43. Hun opholdt sig i landet som turist, da hun besøgte bekendte i området. Politiet undersøger nu omstændighederne omkring ulykken, for at afklare kvindens færden op til det skete. Politiet har i den forbindelse afhørt flere vidner, og der skal afholdes et retslægeligt ligsyn. De foreløbige undersøgelser af kvinden viser ikke tegn på, at hun har været udsat for en forbrydelse. De pårørende i Uganda er underrettet om dødsfaldet.

Indbrud i Perioden

Vestervangen, Allerup, Holbæk
Njordvej, Holbæk
Oldhøjen, Holbæk
Hovedgaden, Svinninge