holbæk golfklubHolbæk Golfklub 
Dragerupvej 50
4300 Holbæk
Tlf. 59 43 45 79
info@holbakgolfklub.dk

Følg Holbæk Golfklub på Facebook 

Klubben der blev ”voksen” i 2014
Nu er det blevet tid til at besøge en af Sjællands bedst beliggende golfklubber, Holbæk Golfklub. Golfklubben blev stiftet i 1964, og fejrede derfor 50 års jubilæum i 2014. Klubben hører derfor ikke til landets ”gamle” golfklubber, men blev stiftet på et tidspunkt, hvor golfspillet begyndte at udvikle sig, og interessen for golf blev større og større.

Golf som sport går mange hundrede år tilbage i tiden, hvor spillet udviklede sig i Skotland. Golf er stadig en sport med mange skrevne og uskrevne regler, og den udmærker sig blandt andet ved at bygge på det princip, at man spiller (og tæller slag) med en høj grad af selvdisciplin. På en normal golfrunde er det kun dig selv og din modspiller, der kontrollerer, hvem der slår hvor mange slag på fairway og mod green.

holbæk golfklub1Et enkelt spil – og så alligevel ikke
Selve grundlaget for sporten er ret enkelt, idet det gælder om at slå til en lille, hård bold med en stål- eller grafikpind som er flad i den ene ende, og med så få slag som muligt skyde den lille bold i et hul i en græsplæne, som kaldes green. Mere enkelt kan en sport næsten ikke være. Men de regler, som spillet er bygget op omkring, fylder en hel bog.

Når man tænker nærmere over det, er det også klart, at sådan en lille bold kan flyve mange steder hen og gemme sig både her og der. Bolden har – også for de professionelle golfspillere – ofte fået lyst til en tur i vandet. Den har endog evnet at sætte sig uhjælpeligt fast i høje træer eller har valgt at lege skjul i en tornebusk. Og så er det jo vigtigt at vide, hvordan man som den ærlige golfspiller (som golfentusiaster jo er) kommer videre i spillet, og hvordan turen i vandet eller oppe i træet tæller på scorekortet.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
Holbæk Golfklub beskriver sig selv som en af Danmarks smukkest beliggende golfklubber. Og tager man på Danmarksturné med golfkøllerne, må man medgive, at det er meget få golfbaner, som ligger så smukt som golfbanen ved Holbæk Fjord.

Det eneste minus, man som nybegynder på golfbanen ved fjorden må notere sig er, at Holbæk Fjord har en tendens til at ”drage” den ene golfbold efter den anden. Det er dog en billig pris at betale for at kunne nyde den uendeligt smukke udsigt, der er fra hver eneste tee-sted på golfrunden.

holbæk golfklub2En sport for alle
Golf havde engang det ry, at det var forbeholdt de velhavende, og at der var så mange regler omkring påklædning og udstyr, at sporten ikke var til at komme i nærheden af for almindelige mennesker. Denne fordom hænger desværre stadig lidt ved denne sunde motionsform, som golf også er, men i de senere år har golfklubberne tilpasset både priserne for medlemskab og kravene om tilbehør til vor tid.

I en moderne klub som Holbæk Golfklub møder man alle de mennesker, som har valgt medlemskab alt efter både tid og pengepung. På golfbanen og i klubben er man ligemænd m/k. ProShoppen har alt det, der skal til for at komme i gang som nybegynder eller supplere golfbaggen som erfaren spiller.

I klubbens sekretariat er der altid en medarbejder, som gerne giver gode råd og ved bordene i cafeen er der før og efter golfrunderne og turneringerne en glad stemning.

Som ny vil du måske studse lidt over, at alle – og dermed menes alle – hilser på hinanden, når man mødes i klubben eller på banen. Det giver selvfølgelig en god stemning og tilskynder til nærmere bekendtskab med de andre. Ofte går man på banen i op til 4-5 timer, og skulle der ske noget på runden, er det trygt at vide, at spillerne passer godt på hinanden.

holbæk golfklub3Du risikerer at blive bidt af golf
Det er ret svært at blive golfekspert, men man bliver nemt bidt af spillet.

Og pointsystemet i golf er så genialt, at man kan vinde over en, der har spillet i mange år. Handicapsystemet, som det hedder, jævner scoren ud, så hvis du har en god dag som nybegynder, kan du sagtens opleve at slå en golfspiller, der har spillet i mange år.

Golf giver masser af motion, og så er der ikke noget, der er mere afslappende end at ”gå” 18 huller med den mest storslåede udsigt ud over fjorden. Og samtidig lade være med at tænke på, hvor mange af ens golfbolde, der ligger derude i vandet.


sølvpartner