80 mennesker fra uddannelsesområdet tager et kig i krystalkuglen, når de samles på Værftet i Holbæk til en konference om fremtidens decentrale uddannelser.

Uddannelsesnetværk Nordvestsjælland inviterer til konference i november i Holbæk. ’Fremtidens decentrale uddannelser’ er temaet for årets konference.

Decentrale uddannelser er der erfaring med i Holbæk Kommune. Her er Lars Dinesen formand for Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse og dermed ansvarlig for det kommunale lærings- og studiecenter HUSC.

”For to år siden blev HUSC etableret med det formål at tiltrække lokale uddannelser, og i september åbnede den spændende nye sygeplejerskeuddannelse. Rigtig mange søgte uddannelsen, og langt størstedelen er lokale studerende. Det har skabt nye muligheder for vores unge her i Nordvestsjælland. Det er hvad, decentrale uddannelser kan,” siger Lars Dinesen.

Foto: ABW
Spændende program
Der er en stor bredde blandt både oplægsholdere og deltagere til konferencen. Repræsentanter fra sjællandske kommuner, forskellige uddannelsesinstitutioner og nationale institutioner som Danmarks Akkrediteringsinstitution, Danmarks Evalueringsinstitut samt Styrelsen for Undervisning og Kvalitet deltager.

”Jeg ser frem til at samle uddannelsesnetværket og høre spændende oplæg om, hvordan man for eksempel etablerer decentrale uddannelser og sikrer kvalitet i undervisningen. Vi har selv erfaringer at dele ud af, og jeg glæder mig til at høre de mange andre deltageres gode input,” fortsætter Lars Dinesen.

Nye uddannelser til Holbæk Kommune
Når Lars Dinesen kigger i krystalkuglen, ser han et stort potentiale i decentrale uddannelser i både Holbæk Kommune og resten af landet.

“Vi tror på, at decentrale uddannelser er en del af løsningen på at få flere unge til at tage de uddannelser, hvor vi mangler hænder. For eksempel mangler vi lærere i det nordvestsjællandske område. Problemet er, at der ikke er nok unge mennesker, der søger læreruddannelsen generelt. Vores erfaring fra sygeplejerskeuddannelsen viser, at den lokale forankring kan tiltrække studerende, der ellers havde valgt en anden vej,” siger Lars Dinesen.

Uddannelsesnetværket arbejder tæt sammen med HUSC. Netværket har til formål at højne den kvalificerede arbejdskraft i Nordvestsjælland via nye partnerskaber og samarbejder. Vækstforum Sjælland støtter Uddannelsesnetværk Nordvestsjælland, og Holbæk Kommune understøtter opbygningen af netværket, som et led i de statslige institutioners tilflytning til Holbæk.