Mandag besluttede Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab” at tilbageholde pengene i puljerne til henholdsvis udstyr og kulturelle arrangementer, indtil byrådets forhandlinger om budget 2016 er afsluttet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Holbæk Kommunes planlagte gennemgang af budgettet for i år, den såkaldte budgetrevision 2, viser store udfordringer. Derfor behandlede byrådet den 15. juni en række handleplaner, der skal sikre, at kommunen ikke bruger flere penge end budgetteret.

Byrådet valgte at udskyde den endelige beslutning om handleplanerne, og derfor holder Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab” nu uddelingen af puljer tilbage, indtil der er en afklaring.

Holder igen
”Det er helt afgørende, at Holbæk Kommune holder budgettet. Sker det ikke, bliver vi med al sandsynlighed ramt af en økonomisk sanktion fra regeringen. Derfor har vi i udvalget besluttet at holde mest muligt igen med udgifterne, indtil vi har en løsning på, hvordan vi får budgettet til at holde”, siger udvalgsformand Emrah Tuncer.

Udvalget holder deres næste møde den 22. august, og her forventer udvalgsformanden, at det er muligt at tage stilling til uddeling af de to kulturpuljer.

Puljen til udstyr og puljen til kulturelle arrangementer er på i alt 300.000 kr. Pengene skulle være uddelt i slutningen af juni måned.

Mindre beløb bliver uddelt
På trods af usikkerheden omkring økonomien, har udvalget besluttet at godkende en række mindre underskudsgarantier på tilsammen 17.000 kroner, da arrangementerne skal holdes over sommeren. Det gælder Orø Vikingemarked samt arrangementer hos Gislinge Boldklub og Kultur- og trivselsforeningen i Ladegårdsparken.