Lørdag den 7. marts kl. 10.00 slår Kirppu-kæden dørene op til sit nyeste loppesupermarked, som ligger i Holbæk Megacenter. Det sker med en stor åbningsfest i det 1.000 kvadratmeter store butikslokale, hvor Sportmaster før har haft outlet.

– Det er en rigtig fin placering centralt i megacentret, hvor der dagligt er mange kunder. Det store butiksareal giver os god plads til at lave en velfungerende butik med brede gange og plads til indkøbsvogne og fleksible stande med hylder og bøjlestænger, så loppesælgerne selv kan indrette deres stand, siger direktør Morten Bøjland fra Kirppu Danmark ApS

Med plads til mere end 350 stande bliver Holbæk en af de største Kirppu-butikker. Butikken i Holbæk er nummer 15 i rækken, siden den første Kirppu blev etableret i Hillerød i 2014.

Ramt et behov i markedet
Ifølge Morten Bøjland taler konceptet bag Kirppu-butikkerne direkte ind i forbrugernes holdning til genbrug og at spare på klodens ressourcer.

– I vores butikker bliver der årligt solgt for over 150 millioner kroner og handlet mere end tre mio. loppefund. Så vi har tydeligvis ramt noget i markedet, der taler til både den klimabevidste og den økonomiske forbruger, siger Morten Bøjland.

Uddannet personalet står for salget
Konceptet bygger på, at man som kunde lejer en stand i butikken, hvor der er professionelt personale til at sælge varerne. Hvert salg registreres ved hjælp af en stregkode, og kunden afregnes af Kirppu. Med appen ”Mit Kirppu” kan kunderne følge, hvordan salget går.

Kirppu har nu butikker i Hillerød, Slagelse, Næstved, Ringsted, Herlev, Holstebro, Herning,
Frederikssund, Kolding, Kalundborg, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing F., Sønderborg og om lidt også Holbæk. Kæden forventer at åbne mellem 10 og 20 butikker mere i Danmark.

Man kan følge Kirppu i Holbæk på deres Facebook-side https://www.facebook.com/kirppuholbaek/

Om Kirppu
• Kirppu betyder loppe på finsk og blev efter inspiration fra Finland etableret i Danmark i 2014, hvor det første ”loppesupermarked” åbnede i Hillerød.

• I dag har kæden genbrugsbutikker i Hillerød, Frederikssund, Herlev, Herning, Holstebro, Kalundborg, Kolding, Næstved, Ringsted, Slagelse, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing Falster og Sønderborg.

• Butikkerne er typisk mellem 900-1200 m2, hvor der er personale, som sælger genbrugsvarerne. Det har godt 35.000 standlejere benyttet sig af siden åbningen af den første butik.

• Ved hjælp af stregkoder registreres salget, og sælgeren får automatisk udbetalt sit overskud af Kirppu. Kunden kan følge sit salg via app’en Mit Kirppu – Katjiing eller på Kirppu.dk

• Kirppu beskæftiger 175 medarbejdere og omsætter over tre millioner loppefund hvert år. Kirppu omsætter for over 150 millioner kroner om året i Danmark.

Det næste loppesupermarked, vi åbner, er placeret centralt i Holbæks megacenter, hvor der dagligt er mange kunder. Det store butiksareal giver os god plads til at lave en velfungerende butik med brede gange og plads til indkøbsvogne og fleksible stande med hylder og bøjlestænger, så loppesælgerne selv kan indrette deres stand, fortæller direktør Morten Bøjland fra Kirppu Danmark ApS. Pressefoto.