I usikre tider vælger mange investorer at skyde penge i boligudlejningsejendomme, da de ses som langtidssigtede investeringer med en stabil indtægt. I over et år har coronakrisen været et kedeligt bekendtskab, så der er efterhånden få boligudlejningsejendomme tilbage på markedet. Mange investorer begynder derfor at se sig om efter alternative investeringer.

Det seneste år er boligudlejningsejendomme revet væk. John Borrisholt, regionsdirektør Sjælland i EDC Erhverv Poul Erik Bech siger:

“Vi oplever en stigende interesse for alternative investeringer med stabile afkast. For at en erhvervsejendom kan anses som langtidssikret, er det centralt med en solid lejer, med en ‘sikker’ forretning og en lang lejekontrakt. Desuden er kvaliteten af ejendommen og særligt placeringen afgørende. Vi har således netop fået en attraktiv investeringscase til salg for 84,7 mio. kr. Et stort og lækkert bilhus på 5.458 m2 med en særdeles god beliggenhed i Holbæk. Her er en solid lejer i form af Semler Retail Holbæk, der er markedsleder i autobranchen som en del af Semler Gruppen. De har holdt til i ejendommen siden 2005 og er lejet ind på en god 8-årig uopsigelig kontrakt.”

Et luksuriøst bilhus med optimal placering

Erhvervsejendommen på Bilbyen 1 i Holbæk har et startafkast på 5,52%. John Borrisholt siger:

“Semler Retail Holbæk har selv fået bilhuset opført til deres behov. Da lokalplanen for Bilbyen blev lavet, var de hurtige og købte den bedste grund, og det betyder, at bilhuset er en langtidssikret investering. Den ligger centralt i et erhvervsområde med BAUHAUS, Elgiganten og Holbæk Megacenter, som giver et godt kunde-flow. Der er stor synlighed mod tilkørselsvejen, og det er tæt på både motorvej og offentlige transport.”

“Ejendommen står snorlige. Der er virkelig ikke blevet gået på kompromis, og på den måde har man sikret, at kunderne får en oplevelse, når de er på besøg i bilhuset. Det viser sig fx med det nedsænkede loft, LED-belysning i showrooms og gulvvarme overalt – også på værkstedet. Der er kontorfaciliteter, udstillingshal, værksted, en detaildel og 400 p-pladser med mulighed for yderligere udstykning af den 35.826 m2 store grund, som er indhegnet. Alt i alt gør den solide lejer, placeringen og selve ejendommen, at der er tale om en alternativ, men stabil og bæredygtig investering.”

Fremtidssikret bilhus med markedsleder i autobranchen

Hver fjerde nye bil på de danske veje er fra Semler Gruppen, og koncernen omsatte i 2019 for 15 mia. kr. Adm. direktør i Semler Retail Holbæk, Peter Lindeborgh, siger:

“Vi var tidligt ude og etablere et stort bilhus, men tendensen går vores vej, da flere og flere forsvinder fra de mindre byer og samler sig til færre, men større bilhuse. Bilbranchen er i voldsom udvikling, da der tjenes mindre per bil, og der er længere mellem service. For mange i branchen er udviklingen hård, men vores bilhus er indrettet til fremtiden. Med vores størrelse er det muligt at forhandle mange mærker og have et full-service autoværksted, som sikrer en strøm af kunder. Kort sagt har vi størrelsen, mærkerne og placeringen, der afspejler fremtiden.”

John Borrisholt, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: “Som nævnt er en stabil lejer et nøgleord, når en god investeringsejendom skal findes, og her sikrer en 8-årig, uopsigelig kontrakt med landets største bilkoncern stabilitet for den kommende ejer. Det er også vigtigt, at Semler Gruppen investerer i fremtidens løsninger, da det viser, at de er bevidste om at fastholde deres førende position i den danske autobranche.”

Elbiler er en vigtig ingrediens i fremtidssikringen, fortæller Peter Lindeborgh, Semler Retail Holbæk: “Semler Gruppen har et erklæret mål om, at 25% af alle biler, som vi importerer og sælger, skal være nul-emissions-biler i 2025. Vi er i høj grad orienteret mod elbiler. Derfor har vi masser af ladestandere på matriklen og forhandler bilmærker, som udvikler elbiler i topklasse. Vi forventer, at brugernes interesse for elbiler fortsat vil vokse eksplosivt, og vi er godt polstret til hele tiden at være et skridt foran.”

Semler Gruppen ejer Semler Retail Holbæk sammen med Fritz Pedersen, stifter af Semler Retail Holbæk, og Peter Lindeborgh, adm. direktør i Semler Retail Holbæk.

Pressefoto