Forsyningsselskabet Fors A/S, som står for håndtering af husholdningsaffald i Holbæk Kommune, kan nu endeligt slå fast, at de pr. 1. juni 2022 er klar til at implementere kommunens nye, udvidede affaldsordning. Det medfører, at der skal indsamles 10 affaldsfraktioner ved husstanden; plast, mad- og drikkekarton, metal, papir, glas, rest og madaffald samt farligt affald og tekstil via storskraldsordningen. Dermed er Fors A/S klar til at overholde regeringens deadline for at implementere den nye ordning.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Miljøstyrelsen når 36 af landets kommuner ikke i mål med den nye ordning inden deadline, men den 1. juni har alle kunder i Holbæk Kommune modtaget deres nye affaldsbeholder til pap.

“Jeg er meget tilfreds med, at vi blandt andet via godt samarbejde og en god og løbende dialog med vores leverandører, er lykkes med at nå i mål med at køre nye affaldsbeholdere ud til alle kunder i Holbæk Kommune i tide, så vi kan implementere den udvidede affaldsordning pr. 1. juni,” siger affaldschef i Fors A/S Annette Vangslev.

App lanceres

I forlængelse af, at den nye affaldsordning træder i kraft, lancerer Fors A/S også sin nye affalds-app ”Mit Affald” til smartphone. App’en vil snarest være tilgængelig og fungerer både på Apple- og Android-telefoner og giver kunder i Holbæk Kommune et samlet overblik over deres affaldsordning.

“Med den nye app lægger vi endnu et lag på vores services over for kunderne. App’en er skaber hurtigt og nemt et overblik over, hvornår kunden får tømt affald, hvor vores genbrugspladser ligger, hvornår der er storskrald, en sorteringsguide og lignende nyttig affaldsviden. Vi tror på, at vi med den nye app kan levere en endnu bedre service til kunderne og samtidig gøre affaldssortering nemt, så vi derved kan sikre endnu mere genanvendelse til gavn for klima og miljø,” siger Annette Vangslev.

Kilde

Foto: JDL