Holbæk Kommune har netop underskrevet en samarbejdsaftale med headspace Danmark. Med støtte fra blandt andre Sparekassen Sjælland betyder det, at unge næste år kan gå direkte ind fra gaden og få hjælp til det, der er svært.

headspace er et tilbud til unge. Her kan de komme og tale om både stort og småt i deres liv. Målet er at forebygge den mistrivsel, som mange unge oplever i disse år.

Holbæk Kommune har underskrevet en samarbejdsaftale med headspace. Det betyder, at headspace kan rykke ind i lokaler, som Sparekassen Sjælland-Fyn stiller gratis til rådighed i Holbæk midtby, og kan begynde rekrutteringen af frivillige. Målet er, at der i løbet af marts 2024 står frivillige og professionelle klar til at hjælpe unge i alderen 12 til 25 år med alle slags problemer – store som små

“Jeg er glad for, at vi har kunnet samle kræfter lokalt og få headspace til kommunen. Alt for mange unge har ondt i livet og mange af dem risikerer desværre at ende i regulær mistrivsel. Der er brug for tilbud, der kan tage problemerne i opløbet. Her passer headspace bare rigtig godt ind i vores tilbudsvifte til de unge. Jeg tror, at vi sammen med headspace kan gøre rigtig meget for at forbedre de unges trivsel,” siger Lars Qvist, der er borgmester i Holbæk Kommune.

headspace udvider
headspace vil tilbyde rådgivning enten ved fysisk fremmøde i de kommende lokaler i Holbæk eller virtuelt via video eller chat. Det giver de unge mulighed for at vælge den samtaleform, der passer dem bedst.

headspace i Holbæk vil desuden forestå workshops på skoler og uddannelsesinstitutioner. På den måde vil headspace også møde unge, hvor de er, gå i dialog med dem om de tematikker, der fylder for unge i hverdagen og påvirker deres mentale trivsel.

headspace og den bagvedliggende forening med navnet Det Sociale Netværk er stiftet af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Han er nu protektor for foreningen. Her er der glæde over, at der nu er hele 32.  headspace-centre i Danmark:

“headspace er det lyttende øre og den støttende hånd på skulderen, der hjælper unge med at få løst op for det, der forvirrer eller gør ondt. Med den mission er det klart, at vi gerne vil ud til alle dele af landet, og derfor er det også meget glædeligt, at vi nu kan åbne headspace Holbæk for unge i Holbæk Kommune. Vi ser frem til samarbejdet med Holbæk Kommune og er meget taknemmelige over, at Sparekassen Sjælland-Fyn støtter op omkring headspace Holbæk,” siger Poul Nyrup Rasmussen.

Fælles finansiering

Etableringen af headspace i Holbæk Kommune er sket i et samarbejde, hvor kommunen og Sparekassen Sjælland-Fyn deles om finansieringen.

”Sparekassen Sjælland-Fyn har gennem flere år støttet mange forskellige projekter rettet mod særligt unge mennesker. Men det her ligger mit hjerte særligt nær. Vi har alle et kæmpe ansvar for den mistrivsel, vi oplever blandt vores unge og jeg er glad for at vi nu får headspace til Holbæk som en del af Lucerna komplekset, udtaler Lars Petersson, der er administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Dørene åbner næste år

headspace vil nu bruge de første måneder i 2024 på indretningen af lokalerne på Ahlgade 3, 1. sal samt opgaven med at rekruttere og uddanne frivillige og faste medarbejdere, der skal bemande tilbuddet. Holbæk Kommune vil desuden have to fremskudte medarbejdere i headspace Holbæk, som skal medvirke til at bygge bro til kommunale tilbud mv.

Målet er at headspace Holbæk kan åbne dørene for de første unge i løbet af marts 2024.

Foto: ABW