Efter to års corona-pause kan boldspillere, gymnaster og aktive familier igen mødes til Idræt på Fælleden 18. juni 2022.

”Vi glæder os til, at Fælleden igen summer af aktivitet. Ikke mindst efter to år hvor vi på grund af corona-restriktioner har måtte aflyse stævnet. Men nu er vi klar med idræt i lange baner for hele familien”, siger Søren Leth, der er projektleder i DGI Midt- og Vestsjælland.

Traditionen tro har gymnaster og håndboldspillere i alle aldre meldt deres ankomst til Idræt på Fælleden. For gymnasterne er det et festligt punktum på sæsonen eller opvarmning til DGI’s Landsstævne i Svendborg 14 dage senere. Mens det for håndboldspillerne er chancen for at komme godt i gang med de nye årgange.

”Der er en helt særlig stemning, når så mange mennesker mødes og er aktive sammen. Det er derfor dejligt, at ca. 1000 gymnaster og næsten 400 håndboldspillere allerede har meldt sig til. Her er der også en super publikumoplevelse i vente”, siger Søren Leth.

Sjov for store og små

Idræt på Fælleden er også chancen for at hanke op i familien til en sjov dag. Fra græsvoldene på pladsen kan man opleve masser af seværdige gymnastikopvisninger og spændende håndboldkampe, og så er der kom og prøv-aktiviteter på dagen.

”Ambitionen er at sammensætte med aktiviteter, hvor man kan kigge på eller være med. Vi er derfor klar med et trailløb og et cykelløb, hvor man kan melde sig til på dagen. Det samme gælder kombinationen af løb og skydning – biatlon og combat archery, hvor man kan skyde med bue og pil”, siger Søren Leth og fortsætter:

”Og så er der også et helt område med aktiviteter som hoppeborge og bumper balls. Når sulten melder sig, er der også forskellige madboder”.

Også for menneskets bedste ven

Som noget nyt er der motionsløb, hvor man kan have sin hund med – et såkaldt CaniCross. Her kan man løbe eller gå 3 km eller 6 km.

”Vi vil gerne værne om traditionerne men bestemt også have plads til nyt. Løb med hund er blevet populært mange steder, og nu skal det også med på Fælleden. Alle hunderacer kan være med, og man kan melde sig til på dagen. Vær blot opmærksom på, at starten går kl.9.00, så det ikke bliver for varmt for vovserne”, siger Søren Leth.

Idræt på Fælleden 18. juni 2022 i Holbæk fra kl. 9.00 til 16.00. Se mere på www.dgi.dk/fælleden

Idræt på Fælleden er den årlige tradition for en idrætsfest i Nordvestsjælland. Stævnet blev afviklet for første gang i 2018. Håbet er, at idrætsbegejstrede mennesker hvert år får mulighed for at mærke lidt af suset fra DGI Landsstævne i 2009. Idræt på Fælleden viderefører traditionsrige idrætter men forsøger også hele tiden at tilføre nyt. Altså et moderne idrætsstævne.

Foto: ABW