Pressefoto

I weekenden den 28. og 29. august 2021 er der mulighed for at opleve sejlads i verdensklasse på Holbæk Fjord, når Holbæk Sejlklub er vært for de åbne danske mesterskaber for 505-joller

Sejlsportsinteresserede og andre med lyst til at opleve kapsejlads har således mulighed for komme helt tæt på arrangementet, hvor topsejlere fra Danmark og landene omkring os mødes til et af sæsonens højdepunkter.

I Holbæk Sejlklub er forberedelserne i fuld gang med planlægningen af det kommende DM for 505 joller. Det forventes, at der kommer omkring 15 joller til Holbæk, som kan ses på fjorden lørdag d. 28. og søndag d. 29. august. I alt regner arrangørerne med at der gennemføres 5 sejladser over de to dage. Selve kapsejladsbanen forventes at blive placeret øst for Kirsebærholmen, hvor Holbæk Golfklub holder til, så for dem som meget gerne vil følge de enkelte sejladser på tæt hold, kan det blive nødvendigt at komme ud på fjorden.

Stjernetræf med medaljevindere

Ved 505-klassens årlige træningslejr for danske sejlere, som også blev afholdt af Holbæk Sejlklub tidligere på året, var der repræsenteret én OL-guldmedalje, to VM-guldmedaljer og fem EM-guldmedaljer. Hos nogle læsere vil navnet Bojsen-Møller, nok vække genklang som et af de helt store navne i dansk sejlsport igennem mange år. Jørgen og Jacob Bojsen-Møller, som stadig dominerer 505-klassen i Danmark, er også blandt deltagerne. Dertil kommer, at de åbne mesterskaber også tiltrækker nogle af de bedste sejlere fra blandt andet Sverige og Tyskland. Så der bliver i den grad tale om et stjernetræf.

Holbæk Sejlklub er også selv repræsenteret blandt deltagerne, da klubben stiller med tre mandskaber, som til dette DM kommer til at sejle på hjemmebane og få den lokale opbakning.

505 Jollen er populær bland sejlere

505-jollen er en to-mands jolle med et stort sejlareal og avancerede trim-muligheder, som stiller store krav til både kompetencer og fysik hos sejlerne. 505-jollen har været internationalt anerkendt siden midten af 50érne, men materialer og udstyr er fuldt med tiden i form af masser af kulfiber, aluminium og glasfiber. 505-jollen er således stadig en yderst konkurrencedygtig klasse, der foretrækkes af mange erfarne sejlere verden over, på trods af at klassen ikke er på OL-programmet. Paul Elvstrøm, som anses for Danmarks bedste sejler gennem årene, vandt også flere verdensmesterskaber i klassen.