Det ser nu ud til, at Tuse Næs-boerne kan få en ny cykelsti langs den befærdede Tuse Næs Vej. Udvalget for Klima og Miljø behandler sagen den 30. januar 2018.

Et tilskud på 2,4 millioner kroner fra Vejdirektoratet og en kommunal egenbetaling på 3,6 millioner kroner kan bane vejen for et stort og langvarigt ønske på Tuse Næs; nemlig en cykelsti langs Tuse Næs Vej fra Faurbjergvej til Markeslev.

Foto: ABW

”Det er et flot tilskud fra Vejdirektoratets side, som vi er meget taknemmelige for. Det giver mulighed for, at et mangeårigt ønske på Tuse Næs om at trafiksikre ”Tusenæs-motorvejen” til gavn og glæde for hele Næsset og særligt skoleelever, der skal til Tuse, nu kan gå i opfyldelse. Bedre julegave kunne man ikke få på Tuse Næs”, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

”Nu skal det nye udvalg for Klima og Miljø og det nye byråd naturligvis først behandle sagen i januar. Og det kræver deres opbakning, hvis det skal kunne lade sig gøre”, siger John Harpøth, der er formand for Udvalget for Klima og Miljø både i det nuværende og kommende byråd i Holbæk Kommune.

Hvis udvalget og senere byrådet stemmer for at afsætte midlerne til cykelstien, bliver der tale om en dobbeltsporet fællessti – det vil sige, at der både vil være plads til cyklister og gående.

”Det primære er jo at skabe en bedre trafiksikkerhed, men Tuse Næs er også et oplagt sted for cykel- og gåture. Lige nu er vi i gang med at udvide fjordstien, og dermed vil cykelstien langs Tuse Næs Vej lukke et stort hul, og dermed give flere muligheder for turister og andre, der vil ud og nyde Næsset”, siger John Harpøth.

Hvis Udvalget for Klima og Miljø og senere byrådet godkender den foreslåede fordeling af trafiksikkerhedsmidlerne, skal Holbæk Kommune finde 600.000 kroner i 2018 og 3 millioner i 2019 til cykelstien.

Cykelstien forventes at kunne åbne i sommeren 2019 hvis alt går vel.