Besøget af cykelløbet PostNord Danmark Rundt får indflydelse på trafik- og parkeringsforhold i Holbæk midtby fredag d. 13. august, oplyser Holbæk Kommune.

Fredag d. 13. august sendes 4. etape af PostNord Danmark Rundt af sted fra Ahlgade i Holbæk. Det sker kl. 13.15 (kl. 12.15 er der indskrivning og præsentation af holdene på scenen). Herefter bevæger rytterne sig ud på en 189 kilometer lang tur, der bl.a. bringer dem forbi Vipperød, Tølløse, Søndersted, Mørkøv og Jyderup, inden de krydser målstregen i Kalundborg.

Ændrede trafikforhold på dagen
Besøget af cykelløbet får indflydelse på trafik- og parkeringsforhold i Holbæk midtby. Ahlgade vil være spærret for trafik fra fredag morgen kl. 5.00, og det vil ikke være muligt at parkere på den store p-plads på Havnevej. Når rytterne er sendt af sted, vil kommunens folk begynde at nedtage afspærringerne igen, og det hele skulle gerne være åbent igen senest kl. 17.00 fredag eftermiddag.

På resten af ruten i vores kommune vil der være tale en ‘rullende’ afspærring, hvor du kan opleve, at en afspærring vil have en varighed på 10-15 minutters tid, mens rytterne passerer.

BørneTour samme dag
For de yngre er der mulighed for at deltage Danmarks Cykle Unions helt nye børnecykelløb ’BørneTour’ d. 13. august, der afholdes ved Holbæk Sportsby i samarbejde med Holbæk Cykelsport og Holbæk Kommune.

BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver. Det er for alle i alderen fra 7-15 år uanset form, udstyr og ambitionsniveau. Målgruppen er primært børn og unge, der ikke i forvejen er medlem af en cykelklub. Alle deltagere i BørneTour modtager en medalje, når løbet er gennemført. Og det er gratis at deltage, men kræver dog tilmelding.

Du kan se ruten og tilmelde dig på Holbæk Kommunes hjemmeside.

Foto: ABW