Lørdag d. 18. juni blev ”Årets stykke på FAIR PLAY 2016” kåret. Vinderen blev Lilje Windbirk med stykket ANTONS STORE HJERTE, der kaldte tårer frem hos både publikum, jury og dramatikeren selv – et rørende stykke om drengen Anton, der skal have et nyt hjerte. Det oplyser teatret i en pressemeddelelse.
Udover selve æren blev Lilje Windbirk belønnet med 10.000 kr. doneret af Teatret Fair Play.
I ANTONS STORE HJERTE møder vi Anton, der drømmer om at stå på rulleskøjter og lege med sin bedste ven Karl. Men Antons hjerte er for stort. Hans mor siger, det er fordi han har så meget kærlighed indeni, men Anton ved godt, at det ikke kun er derfor. Han bliver forpustet af alting og skal hele tiden ligge på hospitalet. Anton venter på et nyt hjerte – et donorhjerte.
Når Anton bliver rask, vil han stå på rulleskøjter hver eneste dag. Og spille fodbold og hoppe i trampolin. Han håber, det bliver et modigt hjerte – ligesom Luke Skywalkers for eksempel. Men hvad mon der sker med kærligheden? Forsvinder den så? Eller tænk hvis de giver ham et pigehjerte?! Bliver han så en tøsedreng? Hvis Anton skal leve, er der en anden der skal dø. Et andet barn. For det skal jo passe i størrelsen og sådan.
Måske vil Anton slet ikke have det hjerte, når det kommer til stykket…
LILJE WINDBIRK (1971) er uddannet skuespiller fra Teater Studio (1999) og dramatiker fra Dramatiker Væksthus (2013-2015).
Hun arbejder som freelance skuespiller, instruktør, manuskriptforfatter og underviser, og har siden 1999 medvirket i en lang række forestillinger i mange forskellige sammenhænge. I 2015 debuterede hun som kortfilmsinstruktør for Retrospect Film.
Lilje brænder for unge og talentudvikling og har i den forbindelse instrueret en lang række forestillinger – senest musicalen ”Chicago” samt afgangsforestillinger på Randers Egnsteater og Himmerlands Teaters Talentskoler. Lilje har siden 2003 skrevet musicals for unge.
Man kan læse mere om Lilje Windbirk på hendes hjemmeside: www.liljewindbirk.dk.
Det er andet år i træk, at Teatret Fair Play afholder en konkurrence for ny dansk dramatik for børn og unge. Målet er at støtte op om udviklingen af den gode dramatik for børne- og ungdomsteatret, og håbet er, at de udvalgte stykker får nemmere ved at finde opførelse efter at have været vist ved Teatret Fair Plays iscenesatte readings.
I alt blev tre udvalgte stykker vist i deres fulde længde, efter at instruktør og skuespillere havde arbejdet med dem i 5 dage.
De to andre udvalgte stykker var:
EN REDE SÅ LUN af Lene Vestergård
KANA K. af Helle Højland
Alle tre stykker blev iscenesat af Teatret Fair Plays kunstneriske leder, Robert Parr.
De fire skuespillere var Henriette Rosenbeck, Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet, Heine Ankerdal og Henrik Steen Larsen
Juryen bestod af Jane Rasch (dramaturg, dramatiker og leder DramatikerVæksthus), Michael Ramløse (dramatiker og administrativ leder af Teatret FAIR PLAY) og Marc van der Velden (instruktør og kunstnerisk leder af ZeBU).