Et ord er et ord 4. Foto: David Trood

Teatret Fair Play
Borchsvej 3
4300 Holbæk
Tlf. 59 43 85 95
fairplay@fairplay.dk

Følg Teatret Fair Play på Facebook

Kom med!
Teatret Fair Play er Holbæks hyggelige og intime teater for publikum i alle aldre. Teatret byder indenfor til professionelle forestillinger med en bred kunstnerisk appel, så børn, unge og voksne alle kan få en stor oplevelse. Der er især fokus på den nye danske dramatik, og den gode historie er altid i centrum. Det visuelle udtryk er af stor betydning, og forestillingernes stil spænder fra det episk-dramatiske til det poetisk-musikalske.

Se det aktuelle program

Små døde dyr. Foto: David Trood

Den gode teateroplevelse
Teatrets egen motivation for at optræde er at give den gode teateroplevelse. Denne oplevelse kan ifølge teatret være mange ting: bevægende, underholdende, spændende og sjov. Teatret bestræber sig på at give publikum en autentisk oplevelse, som ikke kan fås andre steder – en oplevelse, der beriger os som mennesker og gør teaterkunst vigtig.

Om forestillingen ”Miras Verdener” hed det for eksempel: “Miras Verdener rammer plet mange steder, hvad enten man er gift eller skilt, barn eller voksen, par eller single. Den handler om at knytte bånd i en verden, der hurtigt kan ændre sig, om at få skabt de rammer, der er vigtige for, at man kan eksistere i en ny sammenhæng.” – Lisbeth Rasmussen, Nordvestnyt

Grundlagt i 1972
Teatret Fair Play blev grundlagt i 1972 og har eget hus og scene i centrum af Holbæk. Derudover turnerer teatret i hele Danmark samt i udlandet. Teatret har syv fastansatte medarbejdere, heriblandt skuespiller Henrik Steen Larsen.

Henrik Steen Larsen var med til at grundlægge teatret og har spillet med og instrueret lige siden den allerførste forestilling. Han gjorde sig især bemærket som den polsk-jødiske forfatter og børnelæge Janusz Korczak i teatrets Reumert-nominerede forestilling ”Chlodnagaden nr. 33” i 2012. Den britiske teatermand Robert Parr er teatrets kunstneriske leder.

Soldaten. Foto: David Trood

Foredrag og café
Teatret Fair Play byder ikke kun på teater, men også forskelligartede spændende aktiviteter. I foredragsrækken Levende Ord fortæller danske forfattere om deres skriveproces og selve det at leve af at skrive. Mød f.eks. Anna Panduro eller Thomas Howalt til et af de hyggelige caféarrangementer.

Kursus- og praktikforløb
Hvis man selv går rundt med skuespillerdrømme, kan man prøve Teatret Fair Plays unikke praktikforløb. Her kan man få en smagsprøve på, hvad det vil sige at være professionel skuespiller. Praktikforløbet består af arbejde med kroppen, herunder kropssprog, vejrtrækning og stemme, samt improvisation og tekster, herunder monologer – alt det, der ligger bag den færdige forestilling. Teatret tilbyder også erhvervspraktik for elever i 9. klasse og op.

Teatret Fair Play driver Holbæk Drama College i samarbejde med Holbæk Teater. Holbæk Drama College er et treårigt scenisk kursusforløb, der tages sideløbende med en gymnasial uddannelse på Stenhus Gymnasium. Her kan man udvikle sit talent for drama og skuespil i et professionelt miljø. I kraft af det tætte samarbejde med de syv øvrige på holdet, etableres der en god ramme for udfoldelse af potentiale og personlig udvikling.