Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-11-20 til 2015-11-26.

Bemærk! –  det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Mand med økse – Stenhusvej, Holbæk
2015-11-26 – Kl. 1152 fik politiet en anmeldelse om en mand, der ifølge anmeldelsen skulle gå og svinge med en økse i området ved Megacentret. Politiet kørte til stedet med flere patruljer, der fik kontakt med en 52-årig mand fra Holbæk, der i mellemtiden havde taget en bybus. Da manden var stille og rolig efter indkøb af en økse og et kosteskaft i et byggemarked, fandt politiet ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen.

Brandundersøgelse – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
2015-11-26 – Kl. 1447 kørte brandvæsnet og politiet til ildebrand i et træhus, efter at en vejarbejder havde bemærket røg sive ud fra stedet. Det viste sig, at branden var opstået i et træhus, som dog var overtændt, så branden havde bredt sig til selve beboelsen. Herfra blev en 46-årig mand reddet ud og bragt til skadestuen til undersøgelse for eventuel røgforgiftning. Trafikken forbi brandstedet blev i sydlig retning generet af brandslukningskøretøjer mv. i ca. 45 minutter. Årsagen til branden i træhuset, hvor der var forskellige elektriske apparater og elinstallationer, kendes ikke, hvorfor politiet skal undersøge brandstedet nærmere.

Eftersøgt anholdt – sag fra Jyderup, Holbæk
2015-11-25 – Kl. 1008 anholdt Københavns Politi den 24-årige mand, der sigtes for uagtsomt manddrab i forbindelse med færdselsuheld på Amtsvejen/Skovvej i Jyderup den 201015, hvor to ældre mennesker afgik ved døden.
Den 24-årige blev i første omgang løsladt i retten i Holbæk, men landsretten omgjorde denne kendelse til, at den 24-årige skulle varetægtsfængsles. Han har holdt sig skjult lige siden, men i går lykkedes det politiet af få fat i ham.
Den 24-årige forventes fremstillet i retten onsdag formiddag, hvor der sættes en frist på, hvor længe han skal varetægtsfængsles.

Røveri mod forretning – Store-Merløse, Holbæk
2015-11-25 – Kl. 2010 skete et røveri i Dagli’Brugsen, Ørnevej, hvor to medarbejdere blev holdt op efter lukketid ved forretningens bagindgang. Medarbejderne blev truet med en pistol til at udlevere kontanter.
De to røvere beskrives som: Mænd, 20-25 år, 170-175 cm høje, begge iført mørkt tøj De forsvandt fra stedet i ukendt retning.
Politiet vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger om røveriet. Ring til os på 114.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Bromølle, Jyderup – Holbæk
2015-11-23 – Kl. 1040 kørte ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 85-årig mand fra Herlev ville krydse Slagelsevej fra en p-plads på den ene side af vejen til indkørslen til Bromølle Kro på den anden side. Under passage af Slagelsevej blev han påkørt af en tysk personbil ført af en 44-årig mand fra Tyskland. Den tyske familie slap uskadt fra uheldet, men den 85-årige blev svært tilskadekommen først kørt til Slagelse sygehus til behandling, men kort efter overført til Odense Universitetshospital. Den 85-årige havde pådraget sig alvorlige skader i hovedet, men meldes uden for livsfare. Uheldet bevirkede, at vejen var lukket for trafik frem til kl. ca. 1300.

Færdselsuheld – Hvalsøvej, Tingerup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk
2015-11-23 – Kl. 1351 fik en anmeldelse om et færdselsuheld, hvor to bilister var stødt frontalt sammen. Det viste sig, at en 79-årig kvinde fra Dianalund på en lige vejstrækning havde overhalet en forankørende. I forbindelse med overhalingen var hun kørt ind i noget snesjap og kunne ikke komme retur til egen kørebanehalvdel, så hun stødte frontalt sammen med en modkørende personbil ført af en 33-årig kvinde fra Ringsted. Den 79-årige blev i en ambulance kørt til undersøgelse på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet – ligesom den 33-årige. Der skete mindre materiel skade på de involverede køretøjer.

Mistænkelig mand – Strandmøllevej, Holbæk
2015-11-23 – Kl. 1601 anmeldte en opmærksom borger, at han under en cykeltur kl. ca. 1515 havde bemærket en mand bære på en stor pose/sæk på ryggen. Han gik på en sti og henvendte sig sluttelig ved en udenlandsk bil, hvor yderligere tre mænd stod afventende. Mændene talte indbyrdes et sprog, som anmelderen ikke forstod. Den mistænkelige mand blev beskrevet som: mand, østeuropæisk af udseende, 40-50 år, 170-175 cm høj, alindelig af bygning, brunligt kort hår, iført camouflagebukser, medbragte en stor pose/sæk. Bilen blev beskrevet som en mørkeblå personbil med udenlandske nummerplader. Politiet undersøger nu anmeldelsen nærmere i et forsøg på at få identificeret både mændene og bilen, som forsvandt i ukendt retning fra området.

Indbrud i perioden
Ewalds Have, Holbæk
Tuse Byvej, Tuse, Holbæk
Strandmøllevej, Holbæk
Tåstrupvej, St. Tåstrup, Store Merløse
Kvarmløsevej, Tølløse