Årets forestilling med Holbæk Drama College er en nyfortolkning af Georg Büchners store klassiker – Woyzeck. Se opsætningen i perioden 26. februar – 5. marts 2022.
Woyzeck blev oprindelig skrevet i 1836. Büchner nåede dog aldrig at skrive stykket færdig inden han døde i 1937, kun 23 år gammel – alligevel er historien om Woyzeck gået over i historien som en klassiker.

Woyzeck handler oprindeligt om en ung mand, der dehumaniseres af samfundsautoriteterne såsom militæret. Han evner ikke at sige fra, men finder sig i ydmygelserne, og gradvist ledes han ud i vanvittighed, da hans kæreste, Marie, er ham utro.

Det er således et ungdomsoprør imod systemet, der ligger til grund for årets forestilling, en tragedie, som kritiserer arbejderklassens plads på bunden af samfundet.

Deres version af den store klassiker er omskrevet af to Drama College-elever. Det er 2. årgang, der står på scenen i en meget fysisk version, der viser, at der bor en Woyzeck i alle unge mennesker, der skal til at finde deres plads i samfundet.

Læs mere og bestil billetter her 

Pressefoto