Midt-og Vestsjællands Politi har besluttet at indføre visitationszone i Holbæk by på baggrund af en aktuel konflikt imellem to kriminelle grupperinger.

Politiet vurderer, at der er en konflikt i Holbæk mellem to grupperinger, der den seneste tid har ført til flere skudepisoder. Senest mandag aften, hvor en 23-årig mand blev ramt, mens han opholdt sig i sit hjem i Apotekerhaven i Holbæk.

“Vi indfører visitationszonen for at kunne skride ind over for de krimelle grupperinger og få våbnene væk fra gaden. Det er vores opfattelse, at konflikten er årsag til skyderierne, så vi sætter hårdt ind for at få stoppet striden og skabe tryghed for borgerne. ” siger politiinspektør Paw Kaltoft.

Grupperingerne, som er i konflikt holder til og færdes i Holbæk by i det område, hvor visitationszonen indføres. Her er inden for en kort periode fundet våben, som efter politiets vurdering kan knyttes til konflikten.

Visitationszonen er foreløbig gældende i perioden fra den 1. februar 2024 kl. 20.00 til den 15. februar 2024 kl. 20.00.

Visitationszonen afgrænses således:
Skagerakvej mod øst fra rundkørsel ved Roskildevej – Oldvejen mod øst – Munkholmvej mod vest – Østerled mod nord – Strandmøllevej mod vest til Roedsvej – P-plads i sydlig ende af Roedsvej til Havnevej – Havnevej mod vest – Kalundborgvej mod vest – Stenhusvej mod syd – Skagerakvej mod øst til rundkørsel ved Roskildevej.

Etableringen af visitationszonen betyder, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande (tasker, kufferter og lignende) samt køretøjer i de angivne områder med henblik på at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

Grundlag for etablering af visitationszone.

Kilde.