​Nu får borgerne i Nykøbing Sjælland et nyt lægetilbud:

– Borgerne i Nordvestsjælland skal både sikres højt kvalificerede lægeydelser i deres nærområde og samtidig sikres mulighed for frit at vælge forskellige lægetilbud. Det er netop det, den nye nærklinik kan levere, siger regionrådsformand Heino Knudsen.

Den nye nærklinik i Nykøbing Sjælland ligger i Sundhedscenter Odsherred.

Alle inviteres til virtuel åbning via egen pc

Nærklinikken åbnede for tilgang af patienter allerede 14. januar, men den officielle åbningsdag er 27. januar. På grund af Corona-situationen og risikoen for smitte er åbningen virtuel.
Alle borgere inviteres derfor til virtuel åbning torsdag 27. januar kl. 14.00-15.00.
Åbningsreceptionen kan på egen pc følges på youtube via linket her https://youtu.be/rKJ5HMGhwwY eller via regionsjaelland.dk/nærklinik.​ Det samme link kan benyttes til at se åbningen, efter den har fundet sted.

Stil spørgsmål til panelet

På åbningsdagen kan borgerne komme med kommentarer og stille spørgsmål om nærklinikken og regionens indsats for at tiltrække flere læger.
Spørgsmålene kan stilles til et panel bestående af regionsrådsformand Heino Knudsen, formand for Det nære sundhedsudvalg, Susanne Lundvald, borgmester i Odsherred Kommune Karina Vincentz og lægefaglig vicedirektør i Det Nære Sundhedsvæsen, Søren Wistisen Rasmussen.
Spørgsmål til panelet sendes på sms til 29 46 45 23.

Tryghed og rettidig omhu

Nordvestsjælland er et område med en del ældre læger, og Region Sjælland forbereder et generationsskifte.

– Som region vil vi gerne udvikle og fremtidssikre vores sundhedstilbud, så initiativet handler også om at være på forkant, siger Susanne Lundvald, formand for Det nære sundhedsudvalg.

Den nye nærklinik er i høj grad etableret for at skabe tryghed, fortæller regionsrådsformand Heino Knudsen:
– Jeg er sikker på, at mange borgere vil få glæde af det nye tilbud. Alle ansatte i den nye nærklinik er fastansatte – det vil sige, at borgerne møder det samme team, når de kommer.

Klinikken bliver bemandet af en fast læge, en sygeplejerske og en sekretær. Der er frit lægevalg, og borgerne kan vælge nærklinikken via borger.dk.

Nærklinikker – en del af Region Sjællands ”Vandkantsmodel”

Nærklinikkerne er en af byggestenene i den strategiske satsning, Region Sjælland har døbt Vandkantsmodellen.
Det er en indsats, der skal styrke rekrutteringen af læger til de kommuner i regionen, hvor udfordringen med at rekruttere læger er størst.

Region Sjælland har af Sundhedsministeriet fået særlig tilladelse til at etablere klinikker i syv kommuner: Guldborgsund, Lolland, Vordingborg, Slagelse, Holbæk, Kalundborg og Odsherred Kommune.
Udover den nye nærklinik i Odsherred Kommune er der allerede etableret nærklinikker i Nakskov, Kalundborg og Stege i Vordingborg Kommune.

Fakta

Virtuel åbning af den nye nærklinik i Nykøbing Sjælland torsdag 27. januar: Åbningsreceptionen kan følges direkte her: https://youtu.be/rKJ5HMGhwwY​
Bl.a. regionsrådsformand Heino Knudsen og borgmester Karina Vincentz deltager i et panel, der tager imod spørgsmål fra borgerne via sms på 29 46 45 23
Nærklinik Nykøbing Sjælland har allerede åbnet for tilgang. Der er frit lægevalg, og borgerne kan vælge nærklinikken via borger.dk
Nærklinik Nykøbing Sjælland holder åbent fem dage om ugen fra kl. 08 til 16.00
Klinikken bliver bemandet af en fast læge, en sygeplejerske og en sekretær
Den nye nærklinik ligger i Sundhedscenter Odsherred, Sygehusvej 5, 4500 Nykøbing Sj.

Foto: ABW