Arkæologiens verden, grafisk værksted, escape room og byvandring i eget tempo. Der er meget godt at vælge imellem.

Kik ind i arkæologiens verden i ArkæoLAB, som er Holbæk Museums bud på en interaktiv arkæologisk udstilling, hvor man må røre ved tingene.

Få et levende indblik i arkæologiens verden fra museets formidler og lær at bruge arkæologens metoder og redskaber til at undersøge fortiden. Hvordan bruger man en metaldetektor? Hvilke hemmeligheder gemmer sig på oldtidens ”losseplads”? Hvordan daterer man et vikingeskib? Håndter ægte arkæologiske fund og prøv kræfter med fortolkning af fortiden med arkæologens briller på.

Arkæologiens verden er for børn fra 5 år ifølge med en deltagende voksen den 12. februar og den 16. februar kl. 12.00-14.30.

Vær sikker på en plads og køb aktivitetsbillet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er til salg i døren. Entrebillet er også til salg i døren.

Grafisk værksted – lav et unikt billede

Grafisk værksted for børnefamilier med inspiration fra RØDE MOR’s plakatkunst. Lav selv plakater eller billeder med motiver efter eget valg. I værkstedet kan børn (og voksne) eksperimentere med at skære motiver i mosgummi, påføre maling og trykke på papir. 

Holbæk Museum viser en udstilling med RØDE MOR plakater, og her er man velkommen til at finde ideer til sine egne tryk. Tag trykket med hjem.

Det er for børn ifølge med voksen den 13. februar og den 15. februar kl. 10.30-11.30, kl. 12.00-13.00 og kl. 13.30-14.30.

Vær sikker på en plads og køb aktivitetsbilletten på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er til salg i døren. Entrebillet er også til salg i døren.

Tag med på dybt vand i Holbæk Museums Escape Room

Holbæk Museums Escape Room er et sjovt og udfordrende samarbejdsspil til venner, familie og kolleger, som hurtigt og kreativt kan løse komplicerede gåder.

“Mytteriet på skibet Den gode Hensigt” er Holbæk Museums version af et escape room. Som gæst på det transatlantiske handelsskib ‘Den gode Hensigt’ fra 1700-tallet bliver I en del af besætningen. Den er loyal over for kaptajnen og er derfor blevet slået bevidstløse og låst inde i kaptajnens kahyt under et mytteri. Det er nødvendigt at samarbejde for at genvinde kontrollen over skibet og komme ud, inden det er for sent.

“Den gode Hensigt” er for børn over 11 år. Børn under 14 år ifølge med voksne. Spillet varer ca. en halv time og der er billetter til den 11. februar og den 14. februar kl. 11.00, 12.30 og kl. 13.45

Køb billet via vestmuseum.billetexpressen.dk. 1 billet gælder for op til 5 deltagere. Billetten gælder også til at se udstillingerne på Holbæk Museum.

Jagten på Holbæks Historie

Jagten på Holbæks historie er en byvandring i eget tempo med overraskende indhold og quiz til hele familien.

Jagten består af et hæfte med historier og fotos om de punkter, der er markeret på et medfølgende kort. Det kan være historier om, hvorfor byen hedder som den gør, om specielle huse eller om finurlige, mærkværdige eller epokegørende begivenheder. Der er også anbefalinger til at kikke op og lægge mærke til smukke, skæve og anderledes detaljer på byens huse.

Ved udvalgte punkter er der en quiz, som familien kan løse sammen. Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst, er kodeordet klaret. Turen rundt i byen inkl. quiz tager 1-1½ time. Den er velegnet til mindre grupper på 2- 6 personer.

Køb Jagten på Holbæks historie på Holbæk Museum i museets åbningstid og så er det helt op til jer, hvornår I går turen. Der er præmier til det rigtige kodeord.

 

Lav et unik tryk og tag det med hjem. Foto: Museum Vestsjælland

 

Kik ind i arkæologiens verden. Foto: Museum Vestsjælland