Som noget nyt kan du nu i app’en VILD MAD blive guidet til vilde madoplevelser i Danske Naturparker, bl.a. Naturpark Åmosen. Med mobilen i hånden bliver du guidet gennem udvalgte sanketure i naturparkerne, hvor du kan udforske naturens spisekammer og finde gode opskrifter til de råvarer, som du har fundet. Det fortæller Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Vild mad, foto: Friluftstrådet

Har du prøvet at lave grillmarinade med vilde urter, mælkebøttesodavand eller tangsuppe med råvarer fra naturen, som du selv har fundet? Hvis ikke, så har du en fantastisk oplevelse til gode, og nu er det nemmere end nogensinde før at udforske naturens spisekammer.

I syv Danske Naturparker kan du med VILD MAD-app’en blive guidet til gode sanketure, få overblik over sæsonens råvarer i de enkelte naturparkerne og finde lækre opskrifter.

Friluftsrådet, som står bag mærkningsordningen Danske Naturparker, håber, at mange vil bruge sommerferien til at udforske de Danske Naturparker og den spiselige natur.

“VILD MAD-app’en klæder dig på til at på egen hånd at få nogle fantastiske, sanselige oplevelser i Danske Naturparker. Her kan du komme helt tæt på naturen, dufte og smage den. Man får bogstavelig talt naturen helt ind under huden, samtidig med at det øger folks viden om naturen, for eksempel hvordan man kender forskellige arter, hvor de vokser, og hvad man kan bruge dem til,” siger Astrid Bjørg Mortensen, kommunikationschef i Friluftsrådet.

Non-profitorganisationen MAD står bag VILD MAD, der har til formål at formidle den vilde, spiselige natur, til den danske befolkning.

“VILD MAD er et projekt, der handler om at gøre det let og sjovt, at komme ud og samle råvarer i naturen. Med den nye naturpark-del af VILD MAD-appen har vi lavet syv park- kort, hvor lokale eksperter i hver naturpark har tilrettelagt deres egne sankeruter og kortlagt årstidens ‘begynder- råvarer’. På den måde kan parkernes gæster med vores app i hånden, gå de lokale eksperters favorit-ruter, let finde et par råvarer til madlavningen og opleve en helt ny velsmagende dimension af parkerne,” siger Mikkel-Lau Mikkelsen programchef for VILD MAD

Foreløbig er syv Danske Naturparker med i VILD MAD-appen: Naturpark Mølleåen, Naturpark Åmosen, Naturpark Maribosøerne, Naturpark Nakskov Fjord, Naturpark Vesterhavet, Naturpark Randers Fjord og Naturpark Lillebælt.

Der er 14 Danske Naturparker fordelt over hele landet. Det er Friluftsrådet, der står bag mærkningsordningen, der blandt andet skal sikre fokus på sammenhængende naturområder og give besøgende garanti for formidling af naturen og gode friluftsmuligheder. Se alle Danske Naturparker og find oplevelser på danskenaturparker.dk App’en kan foreløbig bruges i Naturpark Mølleåen, Naturpark Åmosen, Naturpark Maribosøerne, Naturpark Nakskov Fjord, Naturpark Vesterhavet, Naturpark Randers Fjord og Naturpark Lillebælt.