Holder du af at støtte dit lokalmiljø, så byen får liv og udvikler sig? Så skal du overveje, om det er noget for dig at være crowdlender. Her kan du både tjene penge og støtte din by.

Tjen penge og støt din by. Pressefoto

Kan du godt lide tanken om, at du er med til at påvirke, hvordan det går for byens mindre butikker og start-ups? Så er det måske en idé for dig at investere.

Det behøver slet ikke være aktier, du skal til at sætte dig ind i. Men du bør se nærmere på alternative investeringsmuligheder som crowdlending. På den måde kan du støtte dine lokale iværksættere, der forsøger at slå igennem med deres service eller produkt, og som mangler et lille skud kapital for at kunne udvikle sig endnu mere. Det kan du være med til at give dem, hvis du bliver crowdlender og låner dem penge.

Tjen penge ved at låne penge til andre
Crowdlending er, når du forsøger at tjene penge ved at låne penge til andre. Det kan være privatpersoner eller mindre virksomheder, der har brug for et lille skud kapital for at udvikle sig.

Bliver du en såkaldt crowdlender, har du mulighed for at få et højt afkast med relativ lav risiko.

Samtidig kan det beløb, du låner andre, være med til at påvirke i en positiv retning ved at låne dem penge. På den måde får du et måske et mere nært forhold til din by og kan glæde dig over de små virksomheders succeser, hvis du har været med til at støtte.

Investér ned til 50 kr.
Du behøver egentlig slet ikke at være millionær for at få noget ud af at være crowdlender.

For du kan faktisk investere helt ned til 50 kr. Det kan være en god idé – hvis du er nybegynder – at investere et så lille beløb for at se, hvordan konceptet fungerer. Så kan du senere overveje, om det er noget, du har lyst til at prøve igen med højere beløb.

Der findes flere crowdlending-platforme i både ind- og udland. Sitet Min Investering har anmeldt flere crowdlending-platforme – blandt andet PeerBerry, som er en crowdlending-markedsplads fra Letland, der blev lanceret i slutningen af 2017.

Vil du læse konkrete historier om danskere, der er crowdlendere, har Dr.dk for eksempel interviewet 29-årige Oskar Funk, som er crowdlender og tjener penge på det. Det kan du læse om her.