Mange nye studerende køber i denne tid ny computer til studiet. Men ofte kommer de til at betale for meget for den nye elektronik, fordi de bliver lokket til at købe en elektronikforsikring, som ofte er helt overflødig. GF Forsikring guider her vestsjællænderne til, hvordan man undgår at overforsikre sin nye elektronik.

De stigende energi- og forbrugspriser presser mange husholdninger. Derfor er det særligt vigtigt ikke at betale for meget for noget – men det kommer mange vestsjællandske studerende til, når de takker ja til elektronikforretningernes tilbud om en tilkøbsforsikring. Det kan derfor betale sig at undersøge sine forsikringer, inden man køber ny elektronik, for ofte er elektronikken allerede dækket af indboforsikringen.

– Man skal passe på, at man ikke dobbeltforsikrer sig selv. Køber man ny elektronik, dækker ens indboforsikring allerede for tyveri eller skade i forbindelse med brand. Nogle elektronikskader dækkes dog ikke af en standard indboforsikring, men her kan en elektronikforsikring tilvælges indboforsikringen. Ved GF Forsikringen dækker det for eksempel funktionsfejl i elektronisk udstyr som mobil, tablet og computer. GF Forsikrings elektronikforsikring dækker også pludselige skader, hvis man ved et uheld ødelægger fx sin telefon, tv eller computer. Dette tilkøb er billigere end det, man får tilbudt i butikkerne, da det dækker al ens elektronik, hvorimod en tillægsforsikring fra butikken ofte kun dækker et enkelt produkt, fortæller Per Haulund, der er skadedirektør ved GF Forsikring.

Sund fornuft er bedste dækning

Det er klart, at når man med dirrende hænder står med sin nye telefon mellem hænderne, vil man gerne sikre sig mod skader. Derfor kan et tilkøb af en forsikring lokke, mens telefonen stadig ligger i den ubrudte emballage. Man passer altid mest på det nyeste, man har købt, og med sund fornuft og påpasselighed kommer man længst for at undgå skader på den lange bane.

– Selvom man er dækket mod skader, så ønsker de fleste helt at undgå uheld med den nye elektronik. Tænker man sig om, og værner man om sine ting, så holder alt længere. Men uheldet kan ramme alle, og derfor er det vigtigt at forsikre sin elektronik, lyder det fra Per Haulund

Pas på din elektronik

Køb et cover samtidig med dit elektronikkøb. Et cover beskytter din telefon og tablet mod skrammer og stød, og til computeren kan et sleeve beskytte under transport. Sammen med cover bør man også købe et panserglas til at beskytte skærmen. Læg telefonen fra dig under aktivitet. Selvom telefonen ligger trygt i lommen, kan den skades, hvis man løber ind i noget. Den kan også falde ud af lommen. Cykler eller løber man så brug en lomme med lynlås. Hold drikkevarer væk fra computeren. Mange nye telefoner er vandtætte, men computere er stadig i farezonen, når man slukker tørsten ved siden af computeren.

Foto: ABW