På trods af et år med voldsomt vejr kan de vestsjællandske GF-bilister også til næste år dele et millionoverskud.

Alle de vestsjællandske GF-bilister kan gå julen i møde med beskeden om, at de får del i et overskud på mere end 9,9 mio. kroner på bilforsikringen. Det står klart, efter at GF Forsikring har opgjort det lokale regnskab for 2023 for medlemmerne på Vestsjælland.

– Jeg er glad for, at vores medlemmer med bil igen i år kan dele et stort overskud. Overskudsdelingen er et bevis på, at det kan betale sig at have sine forsikringer i et medlemsejet selskab, hvor ingen aktionærer skal skumme fløden af et overskud. Med solidaritet og fællesskab kommer vi langt – også i et udfordrende år som 2023, der har været præget af uforudsigelige ting som uro i verden og vildt vejr, siger afdelingschef i GF Vestsjælland, Charlotte Wiik.

Overskudsdelingen sker i praksis ved, at de medlemmer, der er forsikret i GF Vestsjælland, fra januar får fratrukket en særlig rabat på 11 procent på deres bilforsikring, når den skal betales i løbet af 2024. Udover overskudsdelingen på bilforsikringen får medlemmerne også tre procent i overskudsdeling på deres andre forsikringer i GF. Blandt GF-medlemmerne alene i Region Sjælland løber det op i mere end 27 mio. kroner i overskudsdeling til næste år.

GF bidrager til lokalmiljøet
Overskudsdelingen er ikke et mål i sig selv for det medlemsejede selskab. Det afgørende for forbrugerne er, at de er godt forsikret og får den rigtige hjælp, hvis skaden sker. Det bekræfter Sofie Breum, der er ansvarlig for den årlige, uvildige EPSI-undersøgelse, der tager temperaturen på, hvor tilfredse danskerne er med deres forsikringsselskab. Her spiller ikke mindst det lokale islæt en vigtig rolle for GF’s medlemmer:

– GF har fået godt tag i medlemmerne med et for mange medlemmer tydeligt bidrag til lokalmiljøet og en oplevet høj værdi for pengene, fortæller Sofie Breum fra EPSI Rating i en kommentar til årets undersøgelse, hvor GF opnår en topplacering blandt de danske forsikringsselskaber.

At medlemmerne kvitterer positivt for, at GF er tæt på i det daglige, vækker glæde hos GF Vestsjælland.

– I en tid, hvor medierne svømmer over med historier om, at den lokale skole eller købmand må dreje nøglen om, er jeg glad for, at vi nu har det sort på hvidt, at det betyder noget for vores medlemmer, at vi er lokalt til stede. Det betyder noget at have en rådgiver, man kender – og det er det, vi kan tilbyde, slutter Charlotte Wiik.

På Vestsjælland har GF kontorer i Sorø, Slagelse og Holbæk. GF Vestsjælland er en af i alt 30 selvstændige forsikringsklubber, der har en medlemsvalgt bestyrelse og sammen med GF Fonden ejer GF Forsikring.

Selvom vejret i 2023 til tider var voldsomt, hørte det heldigvis til sjældenhederne, at snedriver spændte ben for de vestsjællandske bilister. GF Forsikring har opgjort det lokale regnskab for 2023 – og det står nu klart, at medlemmerne igen i år kan dele et stort overskud på bilforsikringen. Overskudsdelingen er solidarisk og gælder også for de medlemmer, der har været så uheldige at få en skade i årets løb. Foto: GF Forsikring