Som et af de eneste teatre i landet tilbyder Sjællands Teater en uges erhvervspraktik som udøvende skuespiller. Her får 12 unge mennesker lov til at prøve kræfter med skuespilfaget. Praktikken afholdes i uge 47, 2023, og der er ansøgningsfrist mandag d. 23. oktober.

En gang om året får unge mennesker, der drømmer om at spille teater, mulighed for at få en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde som professionelle skuespillere.

Med Sjællands Teaters helt særlige skuespiller-praktik får de chancen for at opleve en skuespillers arbejde indefra, og se, hvad der ligger bag den færdige sceneoptræden – sammen med andre unge, der deler den samme drøm.

Skuespillerpraktikken er et intensivt forløb, der varetages af professionelle teaterfolk fra Sjællands Teater i samarbejde med Asguer Zap Showteater. Praktikken foregår på Teatret Fair Play i Holbæk.

Som skuespiller er det vigtigste værktøj/instrument én selv; Kroppen og følelserne. I løbet af praktikken arbejder eleverne derfor med kropssprog, vejrtrækning, stemme og fysik samt med relationerne til deres medpraktikanter.

De arbejder med både improvisation og tekster, herunder monologer, og bliver trænet i mødet med publikum, idet forløbet afsluttes med en visning fredag eftermiddag. Visningen består af brudstykker fra ugens arbejde, bl.a. dramaøvelser og -lege, og det er eleverne selv, der vælger, hvem de vil invitere til visningen.

”Den særlige praktikordning har eksisteret i mange år og er opstået, fordi vi ofte fik henvendelser fra unge, der gerne ville være skuespillere. Teatrets daglige rutiner og prøveforløb giver nemlig ikke mulighed for, at de unge selv får lov til at udfolde sig. Det er således helt unikt, at eleverne er i praktik sammen i et hold fra forskellige skoler, og at de selv får lov til at stå på scenen samt vise noget af det, de har lært.”

Robert Parr, kunstnerisk direktør, Sjællands Teater

Praktisk info:

Erhvervspraktik på Sjællands Teater i 2023:

Uge 47: 20.-24. november 2023
Mandag-fredag kl. 10-16

Teatret Fair Play, Borchsvej 3, 4300 Holbæk

Instruktører: Robert Parr, Kristoffer Møller Hansen, Brian Kristensen, Peter Thieme og Asger Frøkov

Der er plads til 12 elever fra 8.-9.-10. klasse – fra hele landet!

Interesserede skal sende en motiveret ansøgning til kunstnerisk direktør, Robert Parr, på rp@sjteater.dk. Ansøgningsfristen er mandag d. 23. oktober 2023.

Praktikforløbet varetages af Sjællands Teater Fair Play, der arbejder med teater og drama for børn, unge og pædagogisk personale.

Læs mere på www.fairplay.dk

Foto: Asako Kido Parr