Traditionen tro er uge 44 dedikeret til dansk musik, og i Holbæk Kommune kan du være med til blandt andet drop-in sang og koncert med FøniXensemblet.

Musik har mange egenskaber og kan samle os alle på tværs af holdninger, alder og køn. I Danmark har vi et hav af dygtige kunstnere, som bidrager til dette. De bør hyldes, og det sker hvert år landet over med ”Spil Dansk” i uge 44. Ugen nærmer sig, og nu er programmet for arrangementer i Holbæk Kommune offentliggjort.

”Vi har et spændende program med mange offentlige musikalske begivenheder. På alle bibliotekerne i lokalområderne er der for eksempel drop-in sang, hvor alle kan komme forbi og få stemmebåndene i gang. Der er også forskellige koncerter, og så har vi lukkede arrangementer på eksempelvis skoler og kontorer. Alt sammen noget, der hylder, fornyer og viderebringer musik”, fortæller Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Ligesom til øvrige koncerter, indslag og aktiviteter til Spil Dansk i hele landet er det eneste krav programmet, at det er danske musikere, komponister eller sangskrivere, der har skabt musikken.

De må synge på engelsk, japansk eller noget helt tredje, og alle genrer må bruges.

Lungekor, Liva Weel-koncert og FøniXensemlet

Holbæk Lungekor er med til Spil Dansk. Koret består af sangere, der alle har en lungesygdom som KOL eller astma. Sang er med til at træne og forbedre vejrtrækningen, og i uge 44 kan du deltage i fællessang med koret på Holbæk Bibliotek.

På biblioteket kan du også se Liva Weel-koncert med lærere fra Holbæk Kulturskole, og på Elværket kan du komme til fællessangskoncert med FøniXensemblet. Ved sidstnævnte er der sange fra Højskolesangbogen og smagsprøver på dansk orkestermusik.

Har du lyst til at svinge hofterne, kan du give det et skud, når Holbæk Folkedansere holder åben prøve i gymnastiksalen på CSU. Der øves trin, opstillingsdanse og pardanse, hvor hygge er i højsædet. Du kan også være med, når der er åben scene for sangskrivere. Hvis du ønsker at spille, tager du dine egne numre med, men der er også plads til lyttende publikummer.

Alle hverdage kl. 15 i uge 44 kan du desuden bevæge dig rundt i nærheden af Skt. Nikolai Kirke i Holbæk, hvorfra tonerne af højskolesange flyder fra kirketårnet. Og lørdag er der sanglege på Holbæk Museum, hvor undervisere fra Holbæk Kulturskole sætter gang i gamle og nye sanglege for børn og voksne. Efterfølgende er der noget at slukke tørsten med, og museets udstillinger er åbne.

Størstedelen af arrangementerne under Spil Dansk er med fri adgang og uden tilmelding, men enkelte arrangementer er undtaget. Det fulde program og mulig tilmelding kan ses på holbaek.dk/spildansk.

Foto: ABW