Holbæk Teater og Teatret Fair Play glæder sig til langt om længe at kunne præsentere den vigtige forestilling UD MED KNUD, der efter den nødvendige Corona-nedlukning, nu endelig er ved at være er klar til at blive præsenteret for publikum.

Hvad er det sværeste, du kan forestille dig? At dit barn eller et barn tæt på dig får kræft?
Hver 2. dag får et barn kræft i Danmark (kilde: Børnecancerfonden)

Holbæk Teater og Teatret Fair Play går med kærlighed, humor og musik ind i dialogen om det svære emne: Børn med kræft. Det gør vi lørdag den 26. september kl. 16.00 med Holbæk-premieren på:

UD MED KNUD
– en familieforestilling om en dreng og hans bedste ven kræften.
(efter Jesper Wung-Sungs roman af samme navn)

William er en 12-årig dreng, som tænker på helt almindelige ting. Som at han gerne vil beholde sin faste plads i skolen ved siden af sin bedste ven Sebastian. Eller at Katrine fra klassen er sød.

Men William tænker også på Knud… Knud er Williams sygdom. For William har kræft. Og Knud er ikke lige den slags ven, man drømmer om. William har prøvet alle former for overraskelsesangreb for at komme af med Knud, men det underlige er, at når Knud ikke er der, længes William også efter ham. For selv om Knud er sådan én, ingen ønsker at få tæt ind på livet, så er det også svært at finde sig selv, når han ikke er der.

UD MED KNUD er en forestilling om at leve med sygdom helt tæt inde på livet. Igennem rørende sange, drengerøvshumor og et legende univers ønsker vi at skabe et rum, der åbner op for dialog og forståelse for det svære emne.

Forestillingen tager overordnet temaet identitet op, og er også en coming-of-age-fortælling. William er 12 år: En alder hvor unges identitet er ved at forme sig. Men hvem er man, når man er syg med kræft? Og hvem er man, når ens identitet er at være syg? Og hvordan er man egentlig ven med én, der har kræft.

”UD MED KNUD giver os et indblik i et ungt menneskes kamp med kræften – et indblik i hvordan kræften både kan være ens værste fjende og samtidig ens bedste ven. For at takle sin egen sygdom opfinder William en hemmelig ven, Knud. På den måde bliver Knud en slags overlevelsesmekanisme for William.
En måde at kigge sygdommen i øjnene på og en måde at leve med sygdommen på.” udtaler Leiv Arne Kjøllmoen, instruktør på forestillingen.

Forestillingen er blevet til i tæt samarbejde med Børnecancerfonden, kræftsyge børn og deres familier.
Holbæk Teater og Teatret Fair Play støtter Børnecancerfonden med indsamling på MobilePay 226390.

Bestil billetter her: https://het.dk/program/ud-med-knud/

Spilletider:
Lørdag 26. sep. kl. 16.00 – PREMIERE, Holbæk Teater
Søndag 27. sep. kl. 16.00 – Holbæk Teater
Tirsdag 29. sep. kl. 10.00 + 19.00 – Holbæk Teater
Onsdag 30. sep. kl. 10.00 + 19.00 – Holbæk Teater
Torsdag 1. okt. kl. 10.00 + 17.00 – Holbæk Teater

Design: Asako Kido Parr