Måske vil du gerne plante nye træer, så der er klatretræer til børnene, når de bliver ældre. Måske vil du gerne plante smukke rosenbuske, som du kan pusle om gennem de forskellige sæsoner, eller måske vil du gerne plante træer, som kan give frugt til efteråret.

Uanset hvad du vælger at plante, er der dog en række ting, som du bør være opmærksom på inden du kaster dig ud i det nye projekt. Du skal samtidig være opmærksom på, at slappe af efter arbejdet. Det kan være aldeles hårdt for kroppen, og specielt ryggen og lænden kan klage efter en lang dag i haven. For at undgå ømme muskler, bør du komme helt ned i tempo. Du kan for eksempel slappe af med et sjovt spil på telefonen, eller en fodboldkamp i fjernsynet. Her kan du øge spændingen ved at oddse på kampen. Men er du helt ny, og har du aldrig bettet før, bør du læse lidt op på emnet. Her får du tips til oddset online. Siden giver dig en lang række gode råd, så du kan blive en succesfuld sportsbetter.

Husk at planlægge din have
Når du gerne vil plante nye træer og buske i din have, så er det en god ide, at du lægger en plan for, hvor det skal være henne i dine grønne områder. Dette gør, at du ikke kommer til at skygge for andre planter ved en fejl, eller at du får plantet et træ et uheldigt sted, hvor den vokser sig stor og sidenhen træls at se på. Derfor er det vigtigt, at du planlægger din have og de forskellige elementer, som du gerne vil tilføje hertil, inden du beslutter dig.

Husk at tale med en gartner
Når du har lagt en plan for din have, så er det vigtigt, at du taler med en gartner. Når du gør dette, så er det vigtigt, at du nævner, hvilke forskellige krav, som du har til dine nye buske og træer, og det er vigtigt, at du skriver alle de information ned, som du får omkring vedligeholdelsen af disse. Dette gør det langt nemmere for dig på længere sigt at holde liv i dine nye træer og buske, mens de langsomt bliver større og mere robuste i det danske vejr. Sådan kan du være sikker på, at du er godt på vej til en flot og mere funktionel have.

Husk at sætte tid af til at vande dine planter
Når du lige har plantet dine nye træer og buske, så er det vigtigt, at du sætter tid af til at vande dem grundigt i starten. Dette gør, at de får langt bedre vilkår til at gro, og du ville kunne risikere i så høj en grad, at de dør af tørst. Det kan derfor være en god ide, at du sætter tid af hver anden eller tredje dag til at vande dine nye planter i haven, så du kan være sikker på, at de får de bedste chancer for at gro sig flotte i din have.

Det kan være aldeles hårdt for kroppen, og specielt ryggen og lænden kan klage efter en lang dag i haven. Slap af med et sjovt spil på telefonen, eller en fodboldkamp i fjernsynet. Foto: ABW