Kom og vær med, når Tour de France vandretrofæ kommer til Holbæk Kommune fredag d. 21. januar.

For om 165 dage, lørdag d. 2. juli, gæster verdens største cykelevent, Tour de France, Holbæk Kommune. Det sker, når feltet på 2. etape fra Roskilde til Nyborg kommer over Munkholmbroen i øst og fortsætter gennem Tjebberup, Dragerup, Holbæk, Mårsø, Hagested og Avdebo.

Nu er det Holbæk Kommunes tur til at få besøg af Tour de France trofæet, der som optakt til sommerens store event tager turen rundt til parcours-byerne (gennemkørselsbyerne). Det starter fredag d. 21. januar kl. 15 på Audebo Pumpestation. Her modtager Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune, trofæet fra Odsherred Kommunes borgmester Karina Vincentz. Herefter cykles trofæet ind til Holbæk by, hvor der bliver rig lejlighed til at kigge nærmere på trofæet som opvarmning til sommerens gule cykelfest. Noget som Christina Krzyrosiak Hansen ser frem til.

”At få besøg af en af verdens største sportsbegivenheder på vores breddegrader bliver en fantastisk oplevelse for hele Danmark, og ikke mindst for Holbæk Kommune. Det er trofæet et synligt bevis på. Det giver en forsmag på, hvad vi har i vente til sommer. Derfor er vi også i fuld gang med at planlægge en masse aktiviteter, så vi er sikret en stor, gul cykelfest. For når vi lægger asfalt til, at tourfeltet kører gennem vores kommune, vil det betyde, at vi får besøg af mange udefra. Det giver os god mulighed for at vise, hvad vi har at byde på, hvilket vi ser frem til,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, der håber, at mange vil møde op til startskuddet på en gul cykelfest, når trofæet cykles fra Hagested til Torvet i Holbæk fredag eftermiddag

Program for trofæ-tour i Holbæk Kommune

Fredag d. 21. januar

Kl. 15.00: Borgmestrene fra Holbæk og Odsherred mødes på Audebo Pumpestation, Nykøbingvej 128, 4300 Holbæk. Trofæ og trofæcykel overleveres.
Kl. 15.45: I Hagested vil Holbæk Kommunes borgmester overlevere cyklen til Cirkus Kæphøj.
Kl. 16.00: Der cykles fra Hagested til Mårsø-krydset.
Kl. 16.15: Holbæk Cykelsport overtager trofæcyklen og cykler sammen fra Mårsø-krydset mod Holbæk by.
Kl. 16.45: Trofæcyklen landet på Torvet i Holbæk. Alle interesserede er mere end velkomne til tage imod trofæ og cykelkaravane.
Kl. 17.00: Seance slutter.

Lørdag d. 22. januar

Kl. 10.00: Trofæ og cykel udstilles på Torvet i Ahlgade. Der vil være mulighed for at høre mere om aktiviteterne og den gule cykelfest lørdag d. 2. juli, og der vil være Tour de France kage.
Kl. 13.00: Udstilling slutter.
Mandag d. 24. januar
Kl. 9.15: Trofæcyklen cykles fra Holbæk by til Munkholmbroen.
Kl. 10.00: Overlevering af trofæcykel til Lejre Kommune ved Munkholmbroen (ved kiosken på Lejre-siden).

Fakta om Grand Départ trofæet

Trofæet er et vandretrofæ, som blev indført i forbindelse med den 100. udgave af Tour de France i 2013, hvor Korsika var Grand Départ, som er startstedet for Tour de France det givende år.

Trofæet har tidligere været udstillet i blandt andet Korsika, Yorkshire, Utrecht, Bruxelles og Fougères i år. Nu gælder det altså Danmark.
Det er første gang i Tour-historien, at en Grand Départ går på tværs af et helt land, hvorfor trofæet skal på rundtur på tværs af Danmark, hvor det vil komme forbi alle fem mål- og startbyer og alle otte parcours-kommuner.

I løbet af det år, Danmark har trofæet, kommer det til at indgå i en vandreudstilling sammen med blandt andet tourens fire trøjer, to quizzer og en Tour de France-ladcykel. Udstillingen kommer til at stå i de fem start-/målbyer i nogle uger, inden det kommer videre til næste by. Trofæet vil blive cyklet i den gule ladcykel fra by til by gennem parcourskommunerne, lidt à la den olympiske ild.

Pressefoto