Når verdens største cykelløb kører gennem Holbæk Kommune lørdag den 2. juli, kommer det på dagen til at betyde trafikale ændringer langs ruten. Opfordringen er derfor at lade bilen stå.

Lørdag den 2. juli køres 2. etape af Tour de France fra Roskilde til Nyborg. En strækning på godt 202 km. Under etapen passerer cykelrytterne gennem Holbæk Kommune via Munkholmbroen, gennem Tjebberup, Dragerup, Holbæk, Mårsø, Hagested og Avdebo. Og når en af verdens største sportsbegivenheder gæster vores breddegrader, så er der dækket op til en kæmpe gul cykelfest langs hele ruten. Noget Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, ser frem til.

”Det bliver en fantastisk, unik oplevelse. Det er ikke noget, som vi fra øverste sportshylde sådan lige kommer til at opleve igen i de kommende mange år. Så der er virkelig noget at glæde sig til. Når verdens største cykelløb kigger forbi, så kommer det selvfølgelig også til at betyde ændringer af de trafikale forhold langs ruten. Vi kan kun gisne om, hvor mange der forventes at stå langs ruten.

Men det bliver formentlig rigtig mange. Så skal du ud i trafikken den lørdag, så overvej at gøre det på gåben eller cykel. Opfordringen er at lade bilen stå. For der er dækket op til en gul cykelfest, ikke bare her i vores kommune, men i hele Nordvestsjælland. Så det kan være meget svært at komme rundt i bil,” fortæller Ole Hansen, der tilføjer, at vælger man at tage bilen, så hav masser af tålmodighed, da der kommer til at være mange biler på vejene den dag.

Dette kommer til at ske:

• Ruten er afspærret SENEST kl. 9.00 (arbejdet vil påbegynde tidligere forskellige steder).
• Herefter vil det ikke være muligt at passere/krydse ruten i køretøj (der er oprettet beredskabsluser til ambulance, brandvæsen, politi, hjemmepleje m.fl.).
• Sponsor- og reklamekaravane for Tour de France forventes at passere Munkholmbroen kl. 11.10.
• Rytterne forventes at køre over Munkholmbroen cirka kl. 13.07 og passere Avdebo cirka kl. 13.35.
• Afspærringer med videre langs ruten forventes at blive fjernet omkring kl. 15.00

Ovenstående er med forbehold for, at der kan ske justeringer.
Skal du ud at køre lørdag, skal du afsætte ekstra god tid og orientere dig om trafikken på forhånd. Storebæltsbroen er lukket i begge retninger lørdag den 2. juli i tidsrummet kl. 13.00-18.00. Vær desuden opmærksom på, at motorvejene, der fører til Storebæltsbroen, kan blive spærret allerede fra kl. 12.30 af hensyn til trafiksikkerheden. Trafikanter anbefales så vidt muligt at undgå at passere Storebæltsbroen lørdag den 2. juli og i stedet planlægge at køre torsdag, fredag eller søndag.

Nyttige links

Holbæk Kommunes side: https://tour.holbaek.dk
Oversigtskort: https://holbaek.letourcph.dk/
Tour de France Danmark: https://letourcph.dk/
Vejdirektoratet: https://www.vejdirektoratet.dk/tourdefrance
Midt- og Vestsjællands Politi: https://politi.dk/da/midt-og-vestsjaellands-politi

Foto: ABW