Uanset om du er ny tilflytter, du blot er her på et besøg, eller du bare mangler inspiration til nye oplevelser i din hjemby, så er denne artikel lige noget for dig. Holbæk er en spændende by, der har masser af byde på som mange godt ved, også selvom man måske glemmer det lidt i hverdagen. Du får derfor 5 aktiviteter du kan lave i løbet af en dag eller en weekend i byen Holbæk.

Tag på hotel- eller krophold
Holbæk har masser af forskellige kroer, Bed & Breakfast og hoteller i området. Tag f.eks. Sonnerupgaard Gods, der har masser af pakkeløsninger. Deres korte weekendophold for kærestepar er en perfekt mulighed for at komme tæt på naturen og helt ned i gear. Det kan også være du i stedet vil have et hyggeligt Bed & Breakfast, hvor man ofte kan lære nye mennesker at kende, som også har anbefalinger til hvad man kan foretage sig. Det betyder også, at du ikke skal stresse med transport til og fra Holbæk på samme dag, men i stedet kan slappe af og komme ned i gear. Sørg for at tjekke adressen ud på de steder du overvejer, så du kan være tæt på de ting, du gerne vil se (eller ude i naturen, hvis det er det du ønsker).

I bymidten fejres alle højtider, bl.a. halloween. Foto: ABW

Udforsk bymidten
Hvis du gerne vil dase lidt rundt i en gågade, så kan du altid tage et smut gennem Holbæks bymidte. Her kan du uden tvivl også finde et væld af cafeer, som du kan lave pitstop hos for at få en kop varm kaffe eller sodavand, og måske lidt sødt til ganen. Derudover er der også masser af forskellige, lokale restauranter med typisk mad som du kan afprøve. Der er intet så afslappende som at slippe for madlavning og opvask! Du kan f.eks. prøve Restaurant Vadestedet, Café Isabella eller Masami Sushi. Hvis du til gengæld gerne vil se lidt andet end bymidten, så kan du også lære mere om Andelslandsbyen Nyvang, som er et rigtig spændende projekt i kommunen.

Tjek de kulturelle tilbud
Holbæk har også en række spændende kulturelle aktiviteter du kan kaste dig ud i. Det gælder f.eks. kirkerne – der er masser af klassiske kirker, som er super flotte og bestemt et besøg værd. Holbæk har også sit eget teater, nemlig Teatret Fair Play. Hvis du timer dit besøg ordentligt, så kan du være heldig at planlægge at se en forestilling mens du besøger byen – så støtter du også op om det lokale kulturliv. Det samme gør sig også gældende for de forskellige kunstgallerier, hvor du kan blive inspireret og måske endda finde dit næste kunstkøb. Sidst men ikke mindst, så kan du også gå på museum og lære mere om den lokale historie, hvilket også er vigtigt. Hvis du er til mere fysisk aktivitet, kan du også tjekke de forskellige sportsklubber ud – måske er det muligt at leje en bane eller prøve et slag golf.

Slap af med en god kop te. Foto: ABW

 

Afslut med indendørs afslapning
Som vi allerede har nævnt ovenover, så kan du hurtigt få fyldt din dag med spændende oplevelser i Holbæk. Der er masser af interessante udendørsaktiviteter og seværdigheder, men vejret er ikke altid på vores side. Måske vil du gerne slappe lidt af i løbet af en dag, gå på restaurant, og så have en afslappet aften indendørs, hvor der udforskes forskellige online aktiviteter og underholdning, man kan se en film, eller bare slappe af og læse en bog. Det er også helt i orden. Eftersom det er dig der skal planlægge din fridag og ferie, så er det også vigtigt, at du får følelsen af at komme helt ned i gear.

Det var alle vores anbefalinger til en afslappende ferie, weekendtur eller dagsbesøg til Holbæk. Du kan finde oversigter over alt du skal bruge af information, lige fra spisesteder til lokale foreninger og en kalender med begivenheder. Byen og kommunen har masser at byde på!

indlæg2022