Nordens største velgørenhedsløb for skoleelever afvikles på hundredvis af skoler i hele Norden fredagen før påskeferien.

For nuværende snører 17 skoler og over 6000 elever fra Holbæk og omegn løbeskoene i den gode sags tjeneste, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på hundredvis af skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland den 7. april – fredagen før påskeferien.

Med deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet skal eleverne fra skolerne være med til at samle penge ind til Børnelungefonden, der arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom.

Det er vigtigt for os at eleverne bliver oplyst om, at det ikke er alle børn, der er raske. Faktisk sidder der lige nu måske to-tre elever i hver klasse, der lider af en lungesygdom i forskellig grad. Det er blandt andet de børn, der løbes for før påskeferien, siger Flemming Olesen, som for 4 år i træk cykler med Team Rynkeby Holbæk til Paris. Flemming arbejder, når han ikke sidder på cyklen, som daglig leder for henholdsvis Børnegården i Vipperød og Ågerup Børnehave

Ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet får man mulighed for at rejse en vigtig problemstilling i undervisningen samtidig med, at vi giver eleverne mulighed for at gøre noget ved denne problemstilling på en aktiv måde, siger Flemming Olesen.

Eleverne kæmper i fællesskab
Det er tredje gang, at Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i hele landet.

I 2016 deltog 107.000 elever fra 336 danske og svenske skoler i Team Rynkeby Skoleløbet. Eleverne indsamlede i alt 18,7 millioner kroner, der gik ubeskåret til kampen mod børnekræft.

Størrelsen af checken er langt fra det vigtigste, når man deltager i Team Rynkeby Skoleløbet.

Det vigtigste er, at eleverne er fælles om det her. Det er ikke interessant, hvor meget den enkelte elev, klasse eller skole samler ind til formålet. Det vigtige er, at eleverne på tværs af klasser, skoler og lande gør noget, der samlet set er med til at flytte noget, siger Flemming Olesen.

Eleverne, der deltager i Team Rynkeby Skoleløbet, har mulighed for at samle penge ind til Børnelungefonden ved at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der opfordres til at give et beskedent beløb per omgang eller kilometer, den enkelte elev løber i forbindelse med løbet.

Alle danske bidrag går ubeskåret til Børnelungefonden. I Sverige, Norge og Finland samler eleverne ind til børn med kræft.

Tilmeldingsfristen for deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet er 24. februar 2017 så endnu flere skoler kan nå at orientere og tilmelde sig på: http://team-rynkeby.dk/skoleloebet