Tre stemningsfulde nordtyske julemarkeder på én rejse: Hamborg, Lübeck og Flensborg.
Antal dage: 3 dage, 30. november 2016
Hotel:Hotel Comodore

 1. dag: Turen går over Storebæltsbroen og gennem Sønderjylland, til vi når smukke Flensborg, som ligger lige syd for grænsen. Der hersker en typisk maritim stemning ved den smukke Flensborg fjord, og fra Nørretorv til Søndertorv løber det charmerende gågadeareal med flotte husfacader og handelsbaggårde. Flensborg var tidligere en vigtig dansk by – helt frem til 1864. I dag kan man stadig høre dansk i byen, og se de danske gadenavne. Rejselederen tilbyder en orienterende byrundtur og derefter er der tid på egen hånd. I centrum af Flensborg er der pyntet op til jul; der er masser af fristende boder, liflig duft af brændte mandler og Glühwein. Nyd julestemningen. Midt på eftermiddagen fortsætter vi mod Hamborg. Hamborg er en af Tysklands største byer med 1.800.000 indbyggere, og har et af Tysklands største julemarkeder. Vi indlogeres på Hotel Commodore, som ligger centralt i byen. Det flotte hotel er 3-stjernet, klassisk indrettet, og har morgenmadsrestaurant og elevator. Alle værelser er med bad/toilet og tv. Aftenen til fri disposition.

2. dag: Efter morgenmaden på hotellet kører vi en byrundtur, hvor vi skal se nærmere på byens seværdigheder og bl.a. se Alstersøen, Elben, Nordtysklands største barokkirke Skt. Michaelis, Havnen, St. Pauli, Landungsbrücken og meget mere. Derefter er resten af dagen til fri disposition. I disse dage finder vi et væld af julemarkeder i Hamborgs centrum. Byen har meget at byde på, og hvorfor ikke starte med at besøge det store historiske julemarked ved rådhuset. Her er der rigtig mange boder med julepynt, godter, sødt til ganen og julehygge. På Hamborgs store indkøbsgade, Mönckebergstrasse, findes også et pragtfuldt marked med over 150 boder. Hamborg byder også på mange flotte butikker – der er et sandt shoppingparadis med overdækkede indkøbsgallerier og forretningsarkader tæt på Rådhuset. Aftenen til fri disposition. Nyd byens flotte julebelysning.

3. dag: Efter morgenmaden på hotellet tjekker vi ud og forlader Hamborg. Vi kører til Hansestaden Lübeck. Hvert år op til jul er området omkring Rådhuset omdannet til et rigtigt hyggeligt julemarked, hvor der kan gøres mange gode indkøb. Byens julemarked er hyggeligt og man føler sig næsten hensat til et levende juleeventyr. Derefter videre nordpå til Puttgarden. Vi sejler til Rødby, og forventer at være hjemme først på aftenen.

Læs mere her