Onsdag d. 15. marts kl. 19.00 får Sjællands Teater besøg af en helt særlig forestilling, nemlig TABU, der er en såkaldt forum-teater-forestilling.

Forestillingen er udvalgt af eleverne på Holbæk Drama College og spiller på Teatret Fair Play i Holbæk. Teater Tabu har skabt forestillingen TABU for at sætte fokus på børn og unge, der lever i familier med alkoholmisbrug.

Forestillingen er skabt af tre skuespillere, der har sammensat en interaktiv forestilling , hvor virkelighed, fiktion, musik og drømme mødes i et performativt “set up”, hvor der på dynamisk vis veksles mellem små scener fra skuespillernes erindringsbank, krydret med forumteatrets kontakt med publikum.

Forestillingen følger barnet Julie og hendes mor samt morens nye kæreste Vagn, og viser de mønstre og løgne en alkoholikerfamilie bygger op omkring sig. Troværdigheden i forestillingen ligger bl.a. i, at to af de medvirkende selv er vokset op i et hjem med alkoholmisbrug. Det interaktive element består i, at der er en “joker” i forestillingen, der snakker med publikum undervejs.

Al interaktion foregår på forestillingens præmis, og der bliver kun snakket om rollernes problemer. Altså ingen personlige historier fra publikum, så ingen bliver udstillet. Efter forestillingen får publikum mulighed for en snak med de medvirkende om stykket samt information om, hvor man kan henvende sig, hvis man kender til problemerne.

Katrine Kraul Ibsen er en af de medvirke nde i forestillingen TABU. Katrine dimitterede fra Holbæk Drama College i 2018. Hun har siden gået på Teaterhøjskolen Rødkilde, arbejdet for Teatercentrum og Holbæk Kommune i forbindelse med den store Aprilfestival , og nu er hun ansat som daglig leder af Ungehuset Lucerna i Holbæk.

TABU er udvalgt af eleverne på Holbæk Drama College, der også byder publikum velkommen på spilledagen og er med til aftertalk med skuespillerne efter forestillingen.

TABU har bl.a. spille t på Aprilfestivalen i 2022, hvor den bl.a. blev anmeldt med disse ord:

”Den modige , 22-årige Katrine Kraul Ibsen … spiller sørgeligt overbevisende den unge pige, der må følge nedturen for sin mors alkoholikerkæreste, der spilles ubehageligt troværdigt af Thomas Biehl. Og Anni Bjørn spiller stærkt den selvdestruktive mor… Tabu havde et stærkt greb i de unge. Også da skuespillerne undervejs afbrød spillet for at spørge, hvad tilskuerne troede, at pigen tænkte, når en kammerat ville med hende hjem… Det gjorde ondt. Tabu er ærligt teater, der rækker en hånd ud mod de unge – og holder fast”  – Anne Middelboe Christensen, Information 

Læs mere og køb billetter på www.sjællandsteater.dk

TABU Gæstespil af Teater Tabu

Onsdag d. 15. marts kl. 19.00 på Teatret Fair Play, Borchsvej 3, 4300 Holbæk

Varighed: 55 min. + aftertalk

Alder: For alle fra 14 år og op

Medvirkende: Anni Bjørn, Thomas Biehl og Katrine Kraul Ibsen

Tekst, idé, instruktion: Anni Bjørn, Anna Ur Konoy, Thomas Biehl

Priser: 65-135 kr. Skoler kan købe billetter til kun 40 kr. pr. stk. (inkl. moms)

Gratis adgang med Sæsonkort til Sjællands Teater

Holbæk Drama College er et 3-årigt scenekunstnerisk grundkursus for unge skuespilleraspiranter. Det er et samarbejde mellem Sjællands Teater og Stenhus Gymnasium. Kurset tages sideløbende med STX. Holbæk Drama College er en del af Talent Holbæk og støttes økonomisk af Holbæk Kommune. Eleverne modtager i alle tre år undervisning af professionelle scenekunstnere i flere intense forløb. Hvert år udvælger eleverne 2 gæstespil til Sjællands Teater, som er relevante for andre unge at opleve.

Pressefoto