Professionshøjskolen Absalon melder om stor fremgang for læreruddannelsen i Region Sjælland, hvor der er 19 procent flere ansøgere til uddannelsen. Der er også stor interesse for de nye uddannelser i Holbæk og Kalundborg. Det viser tallene for søgningen til kvote 2, som havde deadline torsdag klokken 12.

Foto: Absalon

Professionshøjskolen Absalon har den seneste tid oplevet en stærkt stigende interesse for at læse til lærer, og nu viser ansøgningstallene for kvote 2, at langt flere studiesøgende søger ind på uddannelsen. Hele 19 procent flere har søgt uddannelsen som deres førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Fremgangen er på 25 procent i Roskilde og 13 procent i Vordingborg. Og det glæder rektor Camilla Wang:

”Det er fantastisk dejligt, at så mange unge søger mod lærerjobbet. Det betyder, at folkeskoleeleverne i Region Sjælland kan se frem til flere uddannede lærere med masser af mod på at give eleverne en god skolegang både fagligt og socialt. Camilla Wang peger på, at det store ansøgertal også kan skyldes, at Absalon har udviklet nye profillinjer på læreruddannelsen inden for bl.a. sport, musik og science. Der er også stor interesse for den såkaldte skolebaserede læreruddannelse, der giver mulighed for at kombinere løn og SU, fordi man er ansat på en skole nogle dage om ugen, mens man uddanner sig til lærer.

“Skolebaseret læreruddannelse gør det lettere at tiltrække flere lærerstuderende til yderområderne fx på nogle af de skoler, hvor man måske har vikarer, der gerne vil uddanne sig, mens de fortsætter med at arbejde,” forklarer hun.

Sygeplejerskestuderende vil til Holbæk
Uddannelsesmuligheder for de unge i Nordvestsjælland og bedre grundlag for at rekruttere sygeplejersker i området er målet med etableringen af en sygeplejerskeuddannelse i Holbæk, der for første gang slår dørene op efter sommerferien.

Søgningen til den nye uddannelse har været helt overvældende, idet hele 66 ansøgere har søgt Holbækuddannelsen som 1. prioritet.

Uddannelsen vil indholdsmæssigt lægge sig tæt op ad de øvrige sygeplejerskeuddannelser i regionen, men som noget nyt vil samarbejdet mellem region og kommuner med patienten i centrum få et særlig fokus. Det er fx planen, at den studerende skal have mulighed for at følge den enkelte patient i både regionalt og kommunalt regi. Holbæk Sygehus og kommunerne Lejre, Holbæk, Odsherred og Kalundborg er Absalons tætte samarbejdspartnere omkring uddannelsen.