Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.

Foto ABW

En stor politistyrke er netop nu i gang med foretage anholdelse og ransagninger flere steder på Vestsjælland, hos personer som kan sættes i forbindelse med de skydevåben, der blev fundet i opgange i Ladegårdsparken den 8. februar 2024.

Fundene blev gjort kort efter en skudepisode i Apotekerhaven i Holbæk, hvor en mand blev ramt mens han befandt sig i en lejlighed. Det medførte, at der blev indført visitationszone i Holbæk på baggrund af en konflikt mellem kriminelle grupperinger.

“Det er en lille hård kerne, der er en del af konflikten i Holbæk, som vi forsøger at sætte en stopper for. Både ved at straffe de ansvarlige, men vi følger også op med en række andre tiltag, som eksempelvis at bidrage til, at lejemål kan opsiges” siger politiinspektør, Thomas Tarpgaard.

Aktionen har været planlagt et stykke tid, og sker med hjælp fra flere sjællandske politikredse. Der vil blive foretaget ransagning af flere adresser i Holbæk og Odsherred.

“Siden fundene i Ladegårdsparken har vi efterforsket sagerne for at forsøge at finde frem til personer, som kunne mistænkes for at have besiddet de fundne skydevåben. Efterforskningen peger os nu i retning af flere mistænkte”, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen, der er efterforskningsleder på sagen.

Der vil blive udsendt en opfølgende pressemeddelelse, når resultatet af dagens aktion er klar.

Kilde.