Han er komikeren, der altid når langt ud over scenekanten. Også selvom han ikke siger noget. Fordi han stadig – uden ord – er komiker. Det er selvfølgelig Nikolaj Stokholm, vi taler om. Og der er ingen tvivl om, at han er en af Danmarks fremadstormende komikere, der har placeret sig i landets comedy elite.

“Det mærker vi også tydeligt på Holbæk Teater. Hans nye show kommer først til februar, men billetterne er blevet revet væk. Så vi har netop i dag sat et ekstra show til salg senere samme aften,” siger kommunikationsansvarlige Marianne Eikers på Holbæk Teater.

Stokkefar, som Nikolaj Stokholm også bliver kaldt, er nemlig tilbage med et nyt one man-show. I sit forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” gjorde han grin med sin egen opvækst som albino i 90’ernes forstad. Nu er albinoen blevet voksen (næsten da), og det er på tide at kigge udad, synes han. At betragte os allesammen og ikke mindst sig selv.

Med sin skæve og legesyge komik formår han altid at invitere publikum med ind i hans eget liv på en hylende morsom og personlig måde, og det er netop derfor, at Nikolaj er en af de mest folkelige og charmerende komikere i Danmark lige nu. Med sin aldeles karakteristiske tilstedeværelse både på tv-skærmen og på scenen er man altid garanteret at være godt underholdt, og det er svært ikke at trække på smilebåndet, når først Stokkefar fortæller anekdoter.

En gammel mand fanget i en ung mands krop
Nikolaj var kun 17 år, da han i 2007 stod på scenen til Comedy Mike. Dengang var det sammen med flere etablerede komikere som blandt andre Thomas Warberg, der efterfølgende tog ham med rundt i landet for at optræde på mindre scener. To år senere blev Nikolaj for alvor landskendt, da han var med i Comedy Fight Club på TV2 Zulu. I dag laver han både børnefjernsyn og voksen-tv og er en af vores mest folkelige komikere, der sætter en ære i at underholde folk i alle aldre.

Nikolaj beskriver sig selv som en gammel mand fanget i en ung mands krop. Mens hans kolleger har blikket rettet mod vest for at spotte de nyeste trends på den anden side af Atlanten, lader Nikolaj sig inspirere af at kigge tilbage i tiden på de store, danske komikere fra 50’erne og 60’erne. Det gør han, fordi han mener, at vi har glemt noget om den danske humor og om, hvordan jokes kan leveres på den bedst mulige måde.

Nikolaj står knivskarpt – oftest iført jakkesæt – fordi han har en unik evne til at være meget nærværende og opfinde skræddersyede jokes på stedet. Hans improviserende stil er til tider teatralsk, og han elsker at fortælle længere, fængende historier. Publikum bliver med andre ord hurtigt en del af Nikolajs skæve univers – og den 4. februar 2020 er det altså holbækkernes tur til at opleve hele Danmarks Stokkefar. Det første show kl. 19.00 er allerede udsolgt – ekstrashowet kl. 21.30 er netop lagt i salg.

Billetter kan købes på holbækteater.dk

Glæd dig til at opleve hele Danmarks Stokkefar, når han kommer til Holbæk. Pressefoto.