Astrofysiker Michael Linden-Vørnle har desværre været nødsaget til at aflyse sit oplæg på Observatoriets sommeraften: På rejse til Månen’ d. 20/7 kl. 21-24. I stedet får Observatoriet besøg af astrofysiker Lars Occhionero, som vil tage gæsterne med på en rejse til Månen i anledningen af 55 året for månelandingen. Det vil ske med fortællinger om Apollo-missionen og Månen. Lars Occhionero vil desuden komme ind på, hvad vi tog med derfra, og om vi kommer derop igen.

Lad raketterne flyve, bliv klogere på science og gå på opdagelse i den naturvilde sciencepark. Observatoriets formidlere står klar med sjove og spændende science-aktiviteter hver dag i sommerferien frem til d. 7. august. kl. 11-17.

Vil du besøge Observatoriet om aftenen? I løbet af sommeren kan man rejse med ud i Universet. Det er lørdage i uge 29, 30 og 31 kl. 21-24.

SCIENCE OG RAKETTER OM DAGEN

Observatoriets formidlere inviterer hver dag børn og voksne til en sommerstund med science. Det kan handle om alt imellem himmel og jord, hvor vind og vejr også er med til at bestemme, hvad stedets formidlere kan finde på at gribe på dagen.

Formidlingsansvarlig, Thomas Ræbild Juel, fortæller: ”Hele sommeren står vi klar med spændende science-aktiviteter! Vi griber mulighederne på dagen og hiver en naturvidenskabelig oplevelse frem, der passer til vind og vejr.

Det kan være alt fra at tage et kig på solen med særlige solteleskoper til at save og polere sin helt egen sten. Vi kan også finde på at undersøge mosen for kryb og kravl – det sker fra vores nye platform, som bringer dig midt ud i mosen i trygge rammer.”

Hele dagen har raketværkstedet åbent, hvor man kan slå sig ned og bygge sin egen drømmeraket. Senere kan man dyste om, hvilken raket der flyver længst. Udover de mange aktiviteter kan man opleve Danmarks største teleskop på en af de to daglige fremvisninger.

Observatoriet rummer udstillinger og aktiviteter for hele familien. Se programmet her.

STJERNER OG FORTÆLLINGER, NÅR SOLEN GÅR NED

Observatoriet holder åbent på udvalgte aftener i løbet af sommeren. Hver sommeraften har et tema, hvor der kl. 21.30 er oplæg og fortællinger, som bringer gæsterne tættere på Universet.

Tag med på en rejse til Månen lørdag d. 20. juli, når astrofysiker Michael Linden-Vørnle fortæller om rumfart i anledning af 55-året for månelandingen. Bliv tryllebundet af historiefortæller Pernille Stockfleth, når hun fortæller stjernemyter i natten lørdag d. 27. juli.

Kom tættere på stjernerne, når astrofysiker Tina Ibsen fortæller om himlens funklende lys lørdag d. 3. august.

Alle aftener vil Observatoriets formidlere stå klar med fortællinger om stjernehimlen og gode fif til, hvordan du finder vej i stjernevrimlen. Hvis vejret tillader det, retter vi teleskoperne mod himlen, og ellers går vi på opdagelse digitalt.

Observatoriet lægger op til en sommeraften blandt kuplerne, men programmet vil blive tilpasset efter vind og vejr.

Ved godt vejr kan man møde de astronomiske foreninger, Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Foreninger, som altid står klar med himmelfif.

YDERLIGERE INFORMATION

Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 29. juni til og med d. 7. august kl. 11-17. Billetpriser: Voksne (+18 år): 125 kr. Børn & unge (4-17 år): 75 kr.

Observatoriet holder aftenåbent lørdage i uge 29, 30 og 31 kl. 21-24. Billetpriser: Voksne (+18 år): 145 kr. Børn & unge (4-17 år): 125 kr.

Billetter og program findes på Observatoriets hjemmeside, www.observatoriet.dk.

Foto: ABW