Leg sømand på sikker grund, gå på opdagelse i byen og løs gåder i lukkede rum. Det er for hele familien og alle aldre.

I en af de gamle huse på Holbæk Museum er der oppe under loftet et skib, som børn kan lege i og prøve kræfter med sømandsaktiviteter. Museet inviterer til drop in – sømandssjov i sommerferien, og museets guide stå klar til at tage små aspirerende søfolk med på en sømandsrejse. Undervejs er der forskellige lette øvelser, bl.a. øvelse i at binde knob, kaste line og slå et reb op. Når øvelserne er gennemført, får sømandsaspiranterne et diplom. Vis det i Kramboden og få en sød præmie.

Drop in- sømandssjov er for børn ifølge med voksen onsdage og torsdage i ugerne 27 og 28 kl. 10-16. Se øvrige datoer på vestmuseum.dk, hvor det også er muligt at købe en aktivitetsbillet på forhånd, hvis man vil være sikker på en plads. Resterende billetter er til salg i døren.

Drop in – sømandssjov på Holbæk Museum. Foto: Museum Vestsjælland

Jagten på Holbæks Historie

Jagten på Holbæks historie er en byvandring i eget tempo i Holbæks centrum.

I guidehæftet er der historier om de punkter, der er markeret på det medfølgende kort. Det kan være historier om, hvorfor der er elefanter på apoteket og om Ahlgade er Danmarks bredeste gade. Ved udvalgte punkter er der en quiz, som familien kan løse sammen. Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst, er kodeordet klaret. Turen rundt i byen inkl. quiz tager 1-1½ time. Den er velegnet til mindre grupper.

Køb Jagten på Holbæks historie på Holbæk Museum i museets åbningstid, eller på Æglageret og så er det helt op til jer selv, hvornår I går turen.

Der er præmier til det rigtige kodeord.

Guide og kompas til Jagten på Holbæks historie. Foto: Museum Vestsjælland

Escape Room ‘Den gode Hensigt’

“Mytteriet på skibet Den gode Hensigt” er Holbæk Museums version af et escape room. Det er et sjovt og udfordrende samarbejdsspil til venner, familie eller kolleger, der bidrager med hurtighed og kreativitet til at løse komplicerede gåder. Som gæst på det transatlantiske handelsskib ‘Den gode Hensigt’ fra 1700-tallet bliver I en del af besætningen. Den er loyal over for kaptajnen og er derfor blevet slået bevidstløs og låst inde i kaptajnens kahyt under et mytteri. Det er nødvendigt at samarbejde for at genvinde kontrollen over skibet og komme ud, inden det er for sent.

“Den gode Hensigt” er for børn over 11 år. Børn under 14 år ifølge med voksne. Spillet varer ca. en halv time. Se tider og køb billet på vestmuseum.dk. På dage hvor museet er åbent, gælder billetten også til at se udstillingerne på Holbæk Museum.

Kaptajnen på skibet “Den Gode Hensigt”. Foto: Museum Vestsjælland