ArkæoLAB,  Escape Room og byvandring med quiz.

I Holbæk Museums udstilling ArkæoLAB må man røre ved tingene. Museets formidler inviterer inden for til et levende indblik i arkæologiens verden. Lær at bruge arkæologens metoder og redskaber til at undersøge fortiden. Hvordan bruger man en metaldetektor? Hvilke hemmeligheder gemmer sig på oldtidens ”losseplads”? Hvordan daterer man et vikingeskib? Håndter ægte arkæologiske fund og prøv kræfter med fortolkning af fortiden med arkæologens briller på.

ArkæoLAB er for børn på 5 år-12 ifølge med voksen.

Tid: 1., 5., 8., 12., 16., 18. juli og 5. august. Alle dage kl. 10.30-12.00 og kl. 13.00-14.30.

Sted: Holbæk Museum, Klosterstræde 18, Holbæk.

Vær sikker på en plads og køb billet til aktiviteten (børn og ledsagende voksen) på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende aktivitetsbilletter er til salg i døren. Voksne betaler også almindelig entre. Børn under 18 år har gratis entre. Entrebillet er til salg i døren.

Arkæologiske fund på Holbæk Museum. Foto: Museum Vestsjælland

Escape Room

Holbæk Museums Escape Room “Mytteriet på skibet Den gode Hensigt” er et sjovt og udfordrende samarbejdsspil til venner, familie og kolleger, som hurtigt og kreativt kan løse komplicerede gåder.

Som gæst på det transatlantiske handelsskib ”Den gode Hensigt” fra 1700-tallet bliver I en del af besætningen. Den er loyal over for kaptajnen og er derfor blevet slået bevidstløs og låst inde i kaptajnens kahyt under et mytteri. Det er nødvendigt at samarbejde for at genvinde kontrollen over skibet og komme ud, inden det er for sent.

“Den gode Hensigt” er for børn over 11 år. Børn under 14 år ifølge med voksne. Spillet varer ca. en halv time. Find datoer og tider og køb billet via vestmuseum.billetexpressen.dk. 1 billet gælder for op til 5 deltagere. Billetten gælder også til at se udstillingerne på Holbæk Museum samme dag.

Escape Room på Holbæk Museum. Foto: Museum Vestsjælland

Jagten på Holbæks Historie

Jagten på Holbæks historie er en byvandring i eget tempo med overraskende indhold og quiz til hele familien.

Jagten består af et hæfte med historier og fotos om de punkter, der er markeret på et medfølgende kort. Det kan være historier om, hvorfor byen hedder som den gør, om specielle huse eller om finurlige, mærkværdige eller epokegørende begivenheder. Der er også anbefalinger til at kikke op og lægge mærke til smukke, skæve og anderledes detaljer på byens huse.

Ved udvalgte punkter er der en quiz, som familien kan løse sammen. Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst, er kodeordet klaret. Turen rundt i byen inkl. quiz tager 1-1½ time. Den er velegnet til mindre grupper på 2- 6 personer.

Køb Jagten på Holbæks historie på Holbæk Museum i museets åbningstid og så er det helt op til jer, hvornår I går turen.

Guide og kompas til Jagten på Holbæks historie. Foto: Museum Vestsjælland