Projektområdet har i mange år været i hastig udvikling i København og Aarhus, men i den seneste tid er købsinteressen for projekter i Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse og Ringsted steget massivt. Det fortæller Bjørn Gervø, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, der for at være tættere på de mange boligprojekter har fået en ekstra kontorplads, så han nu sidder i både København og Roskilde.

Efter en kort pause under coronakrisen har EDC Projekt Poul Erik Bech travlt som aldrig før. Mange investorer vil gerne opføre eller købe boligejendomme, og udlejningen og salg af projektboliger går strygende. Udviklingen har i langt højere grad end tidligere spredt sig til hele Sjælland, fortæller projektchef Bjørn Gervø:

“Vi har endnu mere travlt, end før coronakrisen satte ind, hvor det også gik supergodt. Mange vil gerne investere i boligudlejning, fordi der er masser af lejere. Investorerne jagter i øjeblikket de gode beliggenheder, og interessen breder sig meget længere ud end København og Aarhus, hvor der efterhånden ikke er meget ledig jord tilbage. Derfor ser vi flere projekter i sjællandske byer som Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse og Ringsted.”

Projektchef får kontorplads i Roskilde
Projektchef Bjørn Gervø har på baggrund af den store interesse for projekter på hele Sjælland valgt at rykke delvist til Roskilde for at understøtte udviklingen. Han fortæller:

“Hos EDC Poul Erik Bech har vi i de senere år udbygget vores position på erhvervs-, projekt- og boligområdet betydeligt. Nu betyder udviklingen indenfor vores projektområde, at jeg også har fået en kontorplads i Roskilde Erhvervscenter, så jeg kan være med til at sætte fokus på den store udvikling på projektområdet. Jeg er stadig tilknyttet projektafdelingen i København, hvor jeg sidder et par dage om ugen for at fastholde og udbygge mine gode projektrelationer. Mit arbejde i København hænger tæt sammen med mit arbejde i Roskilde, da der fx er en del af mine køberkontakter fra det storkøbenhavnske område, som nu også i højere grad viser købsinteresse i byer uden for København.”

“Med den nye prioritering af projekt i Roskilde, så er vi tættere på de mange boligprojekter i selve domkirkebyen og i købstæder som Holbæk, Køge og Ringsted. Der er mange projektmuligheder på hele Sjælland. Vi arbejder tæt sammen med EDC Poul Erik Bech-koncernens 18 erhvervscentre og mere end 60 boligbutikker, og på den måde drager vi stor fordel af at være en del af Danmarks eneste landsdækkende mæglervirksomhed med lokale eksperter over hele landet.”

Nationale og internationale spillere
Interessen for projektudvikling i de sjællandske byer er både national og international. Bjørn Gervø siger: “Investorerne ønsker et værdifast alternativ til aktier, som kan svinge meget i kurs, og obligationer giver nærmest ingenting i afkast. Økonomisk bliver Danmark opfattet som en sikker havn, og derfor har vi de senere år oplevet stor interesse for boliger fra mange udenlandske investorer. Samtidig bliver de store danske pensionskasser og ejendomsudviklere ved med at investere i boligprojekter.”

“Vi hjælper også mange private investorer, fx med at finde byggejord og udvikle fornuftige projekter, som ikke nødvendigvis er kæmpestore. Og der er flere private investorer, end man måske umiddelbart skulle tro. Det kan være iværksættere, som har solgt deres virksomhed, det kan være velhavende familier, og det kan være mennesker, som løbende har opbygget en pæn formue og vil placere noget af den i ejendomme.”